avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare consum bauturi alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare consum bauturi alcoolice

Buna seara.
Vin si adresez o intrebare ... Am fost surprins in trafic conducand autovehicolul cu o alcoolemie de 0,55 la etilotest , au urmat recoltarea de probe , si restul procedurilor. Rezultatul probelor nu a venit inca de la IML , a trecut o saptamana de atunci , din ce am auzit si am mai citit rezultatul de la sange va fi aproape de dublu fata de etilotest asta insemnand undeva peste acel 0,8.... PROSTIA facuta mi-o asum si imi voi duce crucea pana la capat cu toate ca asta mi-a afectat toata viata deoarece depindeam intr-o mare masura de acel permis , insa acum ca odata cu pierderea permisului mi-am pierdut si serviciul , va trebuii sa lucrez ceva ca sa imi achit ratele si restul cheltuielilor..... Intrebarea era "AM VOIE SA PARASESC TARA CAT TIMP SE VA CERCETA TARASENIA ASTA DE CATRE PROCURORI,JUDECATORI SI CINE SE MAI OCUPA DE ASTA" pentru ca am ceva de munca in afara tarii dar mi-e frica sa plec sa nu o dau in alte probleme.
Multumesc anticipat.
da puteti doar sa nu uitati sa ii spuneti politistului si sa lasati pe cineva in tara (de preferinta un avocat) care sa se ocupe de dosar in absenta Dvs. Nu uitati ca daca sare de 0,80 inseamna caz penal si condamnare la inchisoare (in mod normal cu suspendare)
Bineinteles ca am sa anunt in cazul in care o sa plec , ca nu am de gand sa fug de nimic , cum spuneam mai sus "o sa imi duc crucea pana la capat" , inca o intebare , Cum este mai bine pentru mine , sa ma duc sa platesc analizele de sange eu sau sa astept vro hartie oficiala in sensul asta.
Daca platiti dvstra analizele acestea o sa iasa mai repede si implicit si dosarul urmeaza sa se solutioneze mai repede.Este bine sa urmariti personal cursul dosarului eventual sa va angajati un avocat care sa va asiste in faza de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice! abytzor abytzor Buna ziua! As dorii daca se poate sa imi spuneti si mie la ce ar trebui sa ma astept.... Acum cateva zile, pe la miezul noptii conducand masina , din ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal pentru sofatul sub influenta alcoolului danielacoseri danielacoseri Buna ziua, As vrea sa aflu daca dupa noul cod penal conducerea sub influenta alcoolului se mai pedepseste ciu inchisoare sau doar cu amenda penala. Mentionez ... (vezi toată discuția)