avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate gradul III si CIM 4 ore/zi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate gradul III si CIM 4 ore/zi

Daca o persoana se incadreaza in gradul III de invaliditate si este pensionata pe caz de boala , se poate angaja cu contract de munca de 4 ore? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:18, 23 Iunie 2012
Da, pensionarii de invaliditate gradul III pot cumula pensia cu venituri salariale, dar numai pentru un program de 4 ore/zi.

Legea nr. 263/2010:
ART. 118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, urmãtoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limitã de vârstã;
b) nevãzãtorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevãzuţi la art. 84 lit. a) şi b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Munca vasile_turda53 vasile_turda53 sunt pensionar pe caz de boala gr.II. pot samuncesc. (vezi toată discuția)
Pot sa lucrez cu cim daca sunt pensionat pe caz de boala? StanGeorge StanGeorge as dori sa stiu daca o persoana care este pensionata pe caz de boala doar de 1 an poate sa mai lucreze cu cim sau part-time?sau doaqr part-time? (vezi toată discuția)