avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare posibila dupa un infarct miocardic acut?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare posibila dupa un infarct miocardic acut?

Recent [aprox.o saptamana in urma] am suferit un infarct miocardic acut in urma caruia s-a intervenit cu implantarea a 2 stenturi pe artera miocardului.Intrebarea mea e daca pot sa ma pensionez pe caz de boala avand in vedere gravitatea
Cel mai recent răspuns: Culciararobyyahoo.coom123 , utilizator 11:28, 20 Decembrie 2018
Drepturile de pensie de invaliditate se acorda daca sunt intrunite urmatoarele conditii:
- asiguratul sa fie incadrat intr-un grad de invaliditate de catre comisia de expertiza medicala asupra capacitatii de munca;
- sa fi realizat in sistemul public stagiul necesar de cotizare prevazut de lege in functie de varsta asiguratului la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca.
In vederea evaluarii capacitatii de munca, potrivit prevederilor art. 71 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, solicitantul trebuie sa depuna cererea si documentele medicale la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul/resedinta acestuia. In urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale completeaza raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca.
Buna ziua mă numesc culcia roby posibil sa am dreptul la pensie de boala am suferit un prainfart

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate irinamunteanu irinamunteanu am sacroielita ,ulcer, am 53 ani ,. ma pot pensiona pe caz de boala? cum se calculeaza pensia de boala? (vezi toată discuția)
Pensie sau pensie de boala? doinitza1959 doinitza1959 un coleg al meu are 47 ani si un stagiu de cotizare de 17 ani, a suferit un preinfarct,se pote pensiona sau poate sa intre in pensie de boala? (vezi toată discuția)
Pensionare de boala in urma unui grav accident opreaflori opreaflori O persoana care este administrator de bloc a suferit un accident cu multe traume craniene .Doctorii nu dau multe sperante de a reveni la persoana dinainte . ... (vezi toată discuția)