avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac?

buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de munca,am facut si 2 restructurari de credit dar tot nu ma descurc. ce trebuie sa fac?daca nu mai platesc cred ca ma vor da la firme de recuperari,nu am proprietati sau bunuri pe numele meu.intrebarea mea este?daca preia o firma de recuperari datoria mea de la banca ,ea va fi tot in franci elvetieni sau in lei,si daca stiti in cit timp banca da dosarul meu firmelor de recuperari?suma este destul de mare acum, fiind vorba de franci acestia sau dublat de la data cind am facut creditul.daca dosarul meu va fi preluat de una din aceste firme de recuperare ma pot obliga sa platesc toata suma o data? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 20:54, 24 Iunie 2012
Banca nu e obligata sa cedeze creanta unei firme de recuperari. De regula, banca cedeaza creanta pt ca e oarecum in avantajul ei, incaseaza mai putin, dar e sigur si imediat, nu mai cheltuie bani in plus, dar asta nu inseamna ca e sigur c-o va ceda.

Contractul de credit constituie titlu executoriu, banca nu are de ce sa va actioneze in instanta, se va adresa direct unui executor cum am scris mai sus.
Executorul, dupa ce obtine incuviintare de la instanta va someaza , iar dvs va puteti apara, puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de la data primirii somatiei, bineinteles daca aveti motiv de a contesta.



Inca o data va zic ca in caz de neplata, intreg creditul devine scadent.. de asta firma de recuperari cere toata suma ramasa din credit odata. Asta nu inseamna ca nu puteti ajunge la o intelegere de plata in rate- fara legatura cu ratele platite la banca.
Bun si daca nu ajungeti la o intelegere de plata si ajungeti la executare silita, nu au ce va lua deocamdata.
Bunuri viitoare daca veti dobandi sau cumpara, ramane de vazut daca respectivul creditor insista cu executarea, nu lasa sa se prescrie in speranta ca veti dobandi dvs vreun bun.

Poprire pe salariu ar putea sa va puna, insa inteleg ca nu sunteti angajat in tara si astfel e mai greu de executat.



Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
va multumesc f mult ati foarte clara in raspuns.mai exista un aspect, apartamentul parintilor mei este deocamdata pe numele tatalui meu care este decedat nu am reusit sa facem succesiunea [tot din probleme financiare]mama mea locuieste in el,daca doamne fereste se intimpla ceva si cu ea,ar trebui facuta succesiunea pe unul din noi nu eu fireste unul din frati cind se va face aceasta nu pot intervenii acesti executori?va multumesc
Cesiunea de creante nu necesita acordul debitorului cedat (corect pana aici), doar ca pentru a-i fi opozabila aceasta cesiune lui cat si celorlalti terti trebuie indeplinite unele formalitati, cea care vizeaza debitorul cedat fiind cea a notificarii sau acceptarii cesiunii de creanta de catre debitor.

Din cate stiu eu, contractul de credit bancar nu mai este investit cu titlu executoriu, asadar acesta trebuie analizat de o instanta in vederea punerii in executare. Spuneam ca toate aceste proceduri (in ansamblul lor) dureaza. Nu se fac pur si simplu. Vor exista incercari de negociere. Poprirea nu se va pune neaparat pe toate bunurile, indiferent de natura lor.

In principiu, daca nu aveti nici un fel de bunuri sau venituri inregistrate nu platiti nimic. Sunt foarte revoltat in ceea ce priveste aceste contracte de credit bancar si de aceea si tonul meu. Indatorarea peste posibilitatea de plata nu este din vina populatiei.
@anona, intelesesem din ce ati scris "Pana nu vi se va comunica cedarea creantei ,legal acest procedeu nu poate avea loc ", , ca sustineti ca acea creanta nu poate fi cedata pana nu debitorul nu e instiintat, ori nu e asa.
Oricum, debitorul va fi instiintat mai devreme sau mai tarziu si va primi eventual si o copie a contractului pt a sti ca firma e noul creditor

@marian, daca afla de ap, creditorul poate cere in instanta dezbaterea succesiunii pt a executa silit cota dvs.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Da, a fost greseala mea de exprimare scrisa :P :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns maiami maiami As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care nu mai pot plati ratele pt un credit cu ipoteca , avand in vedere faptul ca la data acordari creditului ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)