avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Impozitare pe norma de venit si cod caen pentru PFA ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Impozitare pe norma de venit si cod caen pentru PFA cu servicii in IT?

buna ziua,
dupa ce am citit o gramada de forumuri, tot nu m-am lamurit, ba chiar am mai multe intrebari:
1. de ce le convine unor PFA cu cod caen 6202 sa aiba impozitul la norma de venit si nu in sistem real?
2. care este diferenta intre cod caen 6202 si 6209? daca are cineva o descriere a activitatilor sub fiecare cod in parte?
3. pentru a realiza comert cu amanuntul cu produse/ consumabile IT, nu in magazin specializat, poate online (dar nu e sigur inca), ce cod caen se potriveste? 4799 este ok?, nu gasesc nicaieri o descriere amanuntita a activitatilor ce se pot desfasura conform acestui cod

multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 15:50, 24 Iunie 2012
1. avantajul principal este acela al platii impozitelor. oricat de mare sau de mic ar fi venitul intr-un an se platesc doar 16% la suma ce reprezinta norma de venit; este evident ca, in decizia de a fi impozitat la norma de venit, trebuie sa luati in considerare toate contractele dvs stabile si sa aveti o predictibilitate a veniturilor pentru a realiza o suma mai mare decat norma de venit;

2, 3: codurile caen explicate: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare activitate pfa hanaichi hanaichi Buna ziua - In momentul acesta desfasor activitati de consultanta IT (CAEN 6202). Pe langa aceasta, as dori sa deschid un magazin online pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cu obiectiv procesarea platilor online / instalare sistem pos andronachev andronachev Buna ziua, Doresc sa infiintez o firma (SRL-D) cu obiectivul principal fiind dezvoltarea de software la comanda, si vanzarea cu amanuntul, prin magazin ... (vezi toată discuția)
Adaugare cod caen norma reala la pfa norma de venit hanaichi hanaichi Buna ziua - In acest moment desfasor activitati de consultanta IT prin PFA, acestea incadrandu-se la norma de venit. Incepand din luna septembrie 2012 ... (vezi toată discuția)