avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare onduri europene- masura 3.1.2
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare onduri europene- masura 3.1.2

Titlu: Accesare fonduri europene - masura 3.1.2
Buna ziua,
Pot accesa fonduri europene pe masura 3.1.2 daca am buletin in mediul urban?
Cu stima
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
Nina1, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielPt , utilizator 00:46, 2 Iulie 2012
Ati citit ghidul masurii 312?
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 312:
A. Micro-întreprinderile aşa cum sunt definite în Recomandarea Comisiei (CE) nr. 361/ 2003 şi în legislaţia naţională în vigoare2
B.Persoane fizice (neînregistrate ca agenţi economici) - care se vor angaja că până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze cu un statut minim de persoană fizică autorizată (având mai puţin de 10 angajaţi şi care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale în valoare de până la 2,0 milioane Euro echivalent în lei) – a se vedea categoriile de beneficiari din Anexa 10....etc.
Daca ctivitatea dvs o deschideti in mediu rural...nu este nici o problema
Da.Ma gandesc ca si idee de afacere, pentru un SRL, prestari servicii in domeniul publicitatii- realizare materiale publicitare.
Pot inchiria un spatiu in mediu rural daca adresa din buletin este in mediul urban?
Nu stiu exact daca chiria este considerata ca fiind cheltuiala eligibila.
Cu stima
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Nina1, utilizator
Buna ziua,
Nu detin teren,spatiu sau hala in mediul rural pentru a demara afacerea. Pot inchiria un spatiu sau este obligatoriu sa-l concesionez pentru o perioada minima de 10 ani?
Multumesc.
Cu stima
Raspunsul la aceste intrebari simple chiar se gaseste in Ghidul Solicitantului. Stiti care e masura pe care vreti sa aplicati, nu inteleg de ce nu va documentati mai intai, iar apoi, daca tot nu e clar, sa reveniti pe forum cu pasajul din Ghid pe care nu-l intelegeti sau care credeti ca poate fi interpretat in mai multe moduri.
Doresc sa accesez fonduri structurale pe PNDR, Axa 3 Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale, DMI - masura 3.1.2.Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi.
Domeniul de activitate in care doresc persoana sa infiintez societate comerciala de tip SRL este in domeniul productiei publicitare- conform codului CAEN definita prin cod 7311- Activitati de publicitate, activitate care din nefericire nu este eligibila pe masura 3.1.2.
Intrebarea mea este :
Pot infiinta societatea de tip SRL pe un alt cod CAEN care este eligibil pe masura 3.1.2 ca si activitate principala (de ex: 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea Aceasta clasa include: -activitati de inginerie (adica aplicarea legilor fizice si a principiilor de inginerie in proiectarea masinilor, materialelor, instrumentelor, structurilor, proceselor si sistemelor) si activitati de consultanta pentru: -utilaje, procese industriale si instalatii industriale -realizarea de proiecte privind ingineria civila, hidraulica si de trafic -proiecte de gospodarire a apelor -elaborarea si realizarea de proiecte referitoare la ingineria electrica si electronica, miniera, chimica, mecanica, industriala si de securitate tehnica -elaborarea proiectelor referitoare la instalatii de aer conditionat, refrigerare, sanitare si de control al poluarii, inclusiv acustica etc. -prospectiuni geofizice, geologice si supraveghere seismica -activitati de supraveghere geodezica: -activitati de supraveghere hidrologica -activitati de supraveghere a terenurilor si delimitarilor -activitati de supraveghere de adancime -cartografie) iar ca activitate secundara sa fie codul CAEN 7311 - cod ce nu este eligibil pe masura 3.1.2?
La cheltuieli eligibile pot fi trecute echipamente si utilaje ce sunt necesare in desfasurarea activitatii ?- avand in vedere faptul ca cele domenii utilizeaza o parte din echipamente si utilaje ce sunt identice, de ex: plot pentru cartografiere, se poate utiliza pentru elaborarea de harti cartografice dar si in activitatea de proiectare a firmelor luminoase,bannere, etc
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile Edmontonian Edmontonian Buna ziua, am o firma care se ocupa de mentenanta si reparatii prin sudura. As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru o noua ... (vezi toată discuția)
Infiintare microintreprindere emanuel pop emanuel pop Buna ziua! Sunt inginer CCIA (Constructii Civile Industriale si Agricole) si doresc sa imi deschid un SRL in care sa pot presta urmatoarele servicii: 1. ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri structurale valeriaswiso valeriaswiso Pot accesa finantare din fonduri structurale pentru : INTREPRINDERE MICA ; Cod CAEN al activitatii principale : 4399 - Alte lucrari speciale de ... (vezi toată discuția)