avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIA DE URMAS PTR MINOR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIA DE URMAS PTR MINOR

AM fost la casa de pensie si mia zis ca copilul meu sa beneficieze dupa pensie de urmas trebuie ca tatal copilului decedat sa aiba 20 ani vechime in campul muncii daca nu are, nu beneficieaza de pensie de urmas.
CARE este legea cu pensia de urmas ptr minor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:23, 24 Iunie 2012
Legea nr.263/2010:
Art. 83
Pensia de urmas se cuvine copiilor si sotului supravietuitor, daca sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).
Spuneti ce varsta avea tatal copilului la data decesului si ce stagiu de cotizare la pensie (vechime in munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas iulianico iulianico Buna ziua,am si eu o intrebare am un baietel de 8 ani este orfan de tata de 4 ani jumatate eu am depus dosar pt pensie de urmas dupa 3 luni dupa ce sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas marcelaL marcelaL Buna ziua Am o situatie daca ma poate ajuta cineva,va rog. Fratele meu a avut un accident la 21 si a intrat in pensie de invaliditate . Daca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa moartea sotului care inca nu avea varsta de pensie luckyclaudia luckyclaudia Buna ziua ... in urma cu doua saptamani tala meu a murit la varsta de 55 de ani fara a primi o pensie .... mama mea in varsta de 52 de ani este angajata in ... (vezi toată discuția)