avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca fara salariu

La multi ani! Se poate conveni prin CCM prestarea unui numar de ore (180 h / an) in folosul societatii - fara salariu?:stunned:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 7 Ianuarie 2009
La multi ani si dvs! Legea prevede plata muncii prestate. Este vorba de voluntariat?
Nu se poate.Este impotriva legii.Probabil angajatorul doreste sa dea bani angajatului fara sa plateasca impozite.Codul Muncii stabileste in mod clar aceasta speta.
Exista posibilitatea incheierii unui contract de voluntariat, in baza Legii nr. 195/2001. Contractul de voluntariat este o convenţie cu titlu gratuit, încheiată între o persoană fizică, denumită voluntar, şi o persoană juridică, denumită organizaţie gazdă, în temeiul căreia prima persoană se obligă faţă de a doua să presteze o activitate de interes public fără a obţine o contraprestaţie materială.
Nu este vorba de o societate nonprofit. Este vorba de o societate privata, care pt a depasi criza financiara, solicita acceptul salariatilor pt a lucra un nr de ore din timpul normal de lucru in folosul societatii. - fara salariu.
Daca dumneavoastra sunteti de acord sa munciti fara salariul.....totul este ok.
CCM de munca se negociaza si se semneaza de catre angajator si de catre reprezentantii salariatilor. Asa ca .....vedeti cine si cum negociaza.

Alte discuții în legătură

Voluntariat Korobase Korobase Daca un angajat doreste sa faca voluntariat timp de o luna (iar firma sa doneze o parte din incasari catre un orfelinat sau ONG), ce tip de contract se face cu ... (vezi toată discuția)
Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic poate desfasura ca voluntar o alta activitate? CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Avand in vedere faptul ca sunt consilier juridic si ca art 10 din Legea nr. 514/2003 imi interzice sa desfasor orice alta profesie salarizata, ati ... (vezi toată discuția)