avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voluntariat

Daca un angajat doreste sa faca voluntariat timp de o luna (iar firma sa doneze o parte din incasari catre un orfelinat sau ONG), ce tip de contract se face cu acest angajat si cum se procedeaza cu platile la Stat?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 14:47, 4 Martie 2012
Contractul de voluntariat nu se poate incheia cu o societate comerciala ... potrivit , Legii nr.195/2001, contractul de voluntariat este o convenţie cu titlu gratuit, încheiată între o persoană fizică, denumită voluntar, şi o persoană juridică, denumită organizaţie gazdă, în temeiul căreia prima persoană se obligă faţă de a doua să presteze o activitate de interes public fără a obţine o contraprestaţie materială ... organizaţia gazdă este persoană jurdică de drept public sau persoana juridică de drept privat, fără scop patrimonial, care administrează activitatea de voluntariat. Î

Varianta este incheierea unui contract de munca, iar salariatul dupa primirea salariului il poate dona total sau partial orfelinatului sau ONG-ului respectiv.
sa faca voluntariat direct la ONG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntari in asociatie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, poti sa ai voluntari intr-o asociatie cu scop economic? Pot voluntarii sa ocupe posturi similare cu posturi pentru care exista deja angajati ... (vezi toată discuția)
Folosirea contractului de voluntariat mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca, contractul de voluntariat se poate incheia intre un tert si o societate comerciala. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Voluntar - practica profesionala ContSters161855 ContSters161855 Buna ziua As dori sa stiu daca ce acte trebuie incheiate intre mine si asa-zisul angajator daca doresc sa lucrez ca voluntar (adica fara bani) in scopul ... (vezi toată discuția)