avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Folosirea contractului de voluntariat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Folosirea contractului de voluntariat

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca, contractul de voluntariat se poate incheia intre un tert si o societate comerciala. Din cate stiu eu contractul de voluntariat se poate incheia intre un ONG si un tert. As dori sa stiu daca se poate incheia si cu o alta organizatie, alta decat ONG.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitrache_v , utilizator 10:14, 28 Iunie 2012
Se foloseste doar in relatia dintre ong si persoanele fizice cu care colaboreaza.
Activitatea de voluntariat se desfasoara in temeiul legii nr. 195 din 2001.
Conform art. 2 lit. d) contractul de voluntariat este o conventie cu titlu gratuit, incheiata intre o persoana fizica denumita voluntar si o persoana juridica, denumita organizatie gazda, in temeiul caruia prima persoana se obliga fata de a doua sa presteze o activitate de interes public fara a obtine o contraprestatie materiala.
Conform aceluiasi articol, dar lit. c), organizatia gazda este o persoana juridica de drept public sau persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, care administreaza activitatea de voluntariat.
In categoria persoanelor juridice de drept privat, fara scop patrimonial, intra asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, alte persoane juridice înfiintate în baza unor legi speciale, in scopul desfasurarii de activitati fara scop patrimonial.

Va multumesc pentru promptitudine, corectitudine si simplitatea in a raspunde cererii mele de ajutor. D-zeu sa va binecuvanteze!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariat Korobase Korobase Daca un angajat doreste sa faca voluntariat timp de o luna (iar firma sa doneze o parte din incasari catre un orfelinat sau ONG), ce tip de contract se face cu ... (vezi toată discuția)
Voluntari in asociatie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, poti sa ai voluntari intr-o asociatie cu scop economic? Pot voluntarii sa ocupe posturi similare cu posturi pentru care exista deja angajati ... (vezi toată discuția)
Voluntar - practica profesionala ContSters161855 ContSters161855 Buna ziua As dori sa stiu daca ce acte trebuie incheiate intre mine si asa-zisul angajator daca doresc sa lucrez ca voluntar (adica fara bani) in scopul ... (vezi toată discuția)