avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... voluntari in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

voluntari in asociatie

Buna ziua,

poti sa ai voluntari intr-o asociatie cu scop economic? Pot voluntarii sa ocupe posturi similare cu posturi pentru care exista deja angajati platiti?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 20:09, 8 Noiembrie 2010
Intr-o asociatie cu scop economic nu pot fi voluntari ... contract de voluntariat este o conventie cu titlu gratuit, incheiata intre o persoana fizica, denumita voluntar, si o persoana juridica, denumita organizatie gazda, in temeiul careia prima persoana se obliga fata de a doua sa presteze o activitate de interes public fara a obtine o contraprestatie materiala.
Organizatia gazda este persoana jurdica de drept public sau persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, care administreaza activitatea de voluntariat. .....



Va multumesc. Am inteles....deci, orice contract de acest gen, in situatia data, nu are valoare.

Internship se poate efectua... in conditiile date?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariat Korobase Korobase Daca un angajat doreste sa faca voluntariat timp de o luna (iar firma sa doneze o parte din incasari catre un orfelinat sau ONG), ce tip de contract se face cu ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic poate desfasura ca voluntar o alta activitate? CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Avand in vedere faptul ca sunt consilier juridic si ca art 10 din Legea nr. 514/2003 imi interzice sa desfasor orice alta profesie salarizata, ati ... (vezi toată discuția)
Voluntar - practica profesionala ContSters161855 ContSters161855 Buna ziua As dori sa stiu daca ce acte trebuie incheiate intre mine si asa-zisul angajator daca doresc sa lucrez ca voluntar (adica fara bani) in scopul ... (vezi toată discuția)