avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promitent-vanzatorul a decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promitent-vanzatorul a decedat

Buna seara!
In data de 08 iunie am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare, obiectul acesteia fiind un apartament. Data limita stabilita pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare in forma autentica este 10 iulie 2012. Pe data de 16 iunie promitent-vanzatorul a decedat, singurii succesori ai acestuia fiind mama si sora acestuia. La cateva zile dupa nefericitul eveniment m-am intanlit cu sora vanzatorului pentru a stabili ce avem de facut in continuare referitor la aceasta promisiune de vanzare. Cunostea faptul ca trebuie facuta mostenirea pentru acest apartament, insa nu are banii necesari pentru asa ceva, pretinzandu-mi chiar sa platesc eu suma respectiva daca vreau sa se finalizeze vanzarea-cumpararea. Pe langa asta, decedatul a mai lasat datorii la intretinere si la electicitate.

Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuare pana la data de 10 iulie, cand este termenul de intocmire a actelor. Ce sanse am sa intru in posesia apartamentului, mai ales ca am platit ca titlu de avans 90% din suma totala de plata, in situatia in care succesorii nu au situatia clara, referitor la mostenire.
Notarul la care am incheiat promisiunea mi-a spus ca ar trebui sa-i chem in instanta daca nu se prezinta pentru incheierea actelor.
Credeti ca situatia de mai sus, in cazul in care ajung la judecata, ar fi un proces anevoios si ce masuri de precautie ar trebui sa-mi iau pana atunci?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
elvisnita, utilizator
Cel mai recent răspuns: elvisnita , utilizator 21:58, 29 Iunie 2012
Promovati actiune judecatoreasca""hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic'' la judecatoria competenta.In cadrul acestei actiuni solicitati cheltuieli de judecata.
Va multumesc pentru promptitudine. Am sa fac cum ati precizat, dar pana la termen doresc sa-mi indeplinesc toate indatoririle din aceasta promisiune. Va mentionez acest lucru deoarece am fost sfatuit sa le trimit mostenitorilor o notificare pentru a se prezenta cu toate documentele necesare la data stabilita si tot atunci sa fac dovada diferentei de plata. Ar fi un punct in favoarea mea un astfel de document sau ce alte documente considerati ca ar fi necesare pentru a nu intampina greutati intr-un eventual proces?
Procedati intocmai,aceasta este procedura.
In cursul zilei de astazi m-a contactat notarul si m-a informat ca sora decedatului vrea sa renunte la dreptul de mostenire in favoarea statului. Acest lucru ma poate afecta, imi ingreuneaza situatia?
Da , procesul se va prelungi cativa ani.Vedeti daca se va prezenta la data si ora fixata in notificare si apoi demarati actiunea la instanta. Veti nota litigiul la cartea funciara si se va bloca astfel orice tranzactie pana la finele procesului.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)
Ce este dreptul rezervatar la o proprietate? alexandru.petri alexandru.petri Tatal meu a vandut apartamentul inainte de a deceda printr-un antecontract de vanzare -cumparare pe care trebuie sa-l finalizam eu si sora mea dupa deces. Am ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune catalinmail072007 catalinmail072007 Tata a decedat anul trecut. Daca eu dau in fata notarului o declaratie de renuntare la succesiune, cine beneficiaza de \"cota\" mea? Doar ceilalti doi frati ... (vezi toată discuția)