Ce pot face in cazul in care, pe baza unui contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor, cesionarul -adica o firma de figuratie nici pana in momentul de fata nu mi.a platit banii datorati?eu - cedentul - facand parte din figuratie la emisiuni..
La fiecare emisiune semnam cate un contract de acest fel, chiar specificandu-se in contract urmatoarele: cesionarul va plati cedentului o renumeratie de x ron net, in termen de maxim 60 de zile de la data perstatiei..si a trecut un an de atunci si nu rasp la relefon sau cand isi amintesc sa raspunda, spun ca nu au bani.
Cum as putea sa-mi recuperez banii pe cale legala? ca s-a strans o suma destul de maricica. help me please :(
Singura posibilitate pentru a va recupera banii este actionarea in instanta a cesionarului.
Cererile cu caracter civil în materie de creatie intelectuala si de proprietate industriala sunt de competenta tribunalelor, conform art.2 pct.1 lit.e din Codul de procedura civila.
In acest caz, actiunea este supusa taxei de timbru judiciar si timbrului judiciar .. astfel spus, actiunea se va timbra la valoarea pretentiei solicitate.
Platiti un avocat numai daca doriti ca acesta sa va reprezinte la proces ... Potrivit art.1 din Legea nr.146/1997 şi art.1 din O.G.nr.32/1995, acţiunile şi cererile introduse la instanţele judecătoreşti, precum şi cererile adresate Ministerului Justiţiei şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt supuse taxelor judiciare de timbru şi timbrului judiciar şi se taxează în mod diferenţiat, după cum obiectul acestora este sau nu evaluabil în bani.