avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata cedentului de catre cesionar - contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata cedentului de catre cesionar - contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor

Ce pot face in cazul in care, pe baza unui contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor, cesionarul -adica o firma de figuratie nici pana in momentul de fata nu mi.a platit banii datorati?eu - cedentul - facand parte din figuratie la emisiuni..
La fiecare emisiune semnam cate un contract de acest fel, chiar specificandu-se in contract urmatoarele: cesionarul va plati cedentului o renumeratie de x ron net, in termen de maxim 60 de zile de la data perstatiei..si a trecut un an de atunci si nu rasp la relefon sau cand isi amintesc sa raspunda, spun ca nu au bani.
Cum as putea sa-mi recuperez banii pe cale legala? ca s-a strans o suma destul de maricica. help me please :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 4 Iulie 2012
Singura posibilitate pentru a va recupera banii este actionarea in instanta a cesionarului.
Cererile cu caracter civil în materie de creatie intelectuala si de proprietate industriala sunt de competenta tribunalelor, conform art.2 pct.1 lit.e din Codul de procedura civila.
si cam cat m-ar costa cu aproximatie actionarea in instanta a cesionarului?
In acest caz, actiunea este supusa taxei de timbru judiciar si timbrului judiciar .. astfel spus, actiunea se va timbra la valoarea pretentiei solicitate.
mai exact? trebuie sa platesc un avocat? nu ma pricep la probleme judiciare..
Platiti un avocat numai daca doriti ca acesta sa va reprezinte la proces ... Potrivit art.1 din Legea nr.146/1997 şi art.1 din O.G.nr.32/1995, acţiunile şi cererile introduse la instanţele judecătoreşti, precum şi cererile adresate Ministerului Justiţiei şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt supuse taxelor judiciare de timbru şi timbrului judiciar şi se taxează în mod diferenţiat, după cum obiectul acestora este sau nu evaluabil în bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de a face - cum se taxeaza? dan1mircea dan1mircea Buna ziua, instanta mi-a pus in vedere sa evaluez capatul de cerere si sa timbrez corespunzator (la valoare). Eu am o actiune prin care am cerut ca paratul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si alte taxe- pt un teren prin uzucapiune visinescu visinescu Cum se calculeaza taxa de timbru intr-un proces pentru obtinerea unui titlu de proprietate a unui teren ? este procent din valoarea terenului ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni ContSters89491 ContSters89491 Revin cu un subiect. Stie cineva exact care este procedura prin care se cesioneaza un numar de actiuni la o societate inchisa? Daca contractul de cesiune ... (vezi toată discuția)