Buna seara
cum se procedeaza daca nu esti multumit de un avocat?
Am platit onorariu, procesul sa terminat dar a ramas de rezolvat o creanta iar avocatul nu mai raspunde la e mail, tel, etc
Ce pot face?
//Cristian
Se pare din relatarea dvs ca avocatul a fost angajat numai pentru a va sustine problemele juridice cu ocazia desfasurarii procesului.
Pentru executarea unei creante , se pare ca trebuie sa sa platiti un onorariu separat , daca in contractul de asistenta juridica , nu este stipulat astfel.
Fiti mai concis si aratati in ce consta nemultumirea dvs. sau care sunt stipularile exacte din contractul de asistenta juridica cuprivire la solutionarea problemei dvs .
Este stipulata si obligatia avocatului cu privire la executarea creantelor banesti rezultate de pe urma procesului ?
Multumesc pt raspuns.
Nu sint sigur daca am discutat si eventualele creante, nu am stiut ca o sa se ajunga acolo.
Este vorba de un proces de partaj iesire din indiviziune, poate ca intra si creante in onorariu pt aceste procese.
Locuiesc in Spania si nu am timp sa plec in Romania, dar avocatul poate sa comunice e mail sa-mi spuna ce trebuia sau daca trebuie sa facem un nou contract pt. creante.
Dar nu am primit decit sa trimit contul de banca, de o luna incerc sa contactez, dar nici un raspuns.
Da, usor de spus.Ce se intimpla daca si urmatorul avocat procedeaza la fel? poate..avocat nr 3.
Ce spune baroul avocatilor despre asa ceva, care sint obligatiile unui avocat?
Daca nu avea angajament pentru executarea silita / recuperarea creantei si-a terminat mandatul , indiferent ca v-a raspuns sau nu la mesaje.
Nimeni , nu poate prevedea atitudinea unei/unor alte persoane , cum de altfel , nu putem cunoaste ce l-a determinat pe primul avocat sa procedeze astfel.
Eu zic sa incercati si veti gasi si oameni corecti , cu conditia ca si dvs. sa fiti.
Succes !