avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Neonorare contract recuperare creante
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Neonorare contract recuperare creante

In august 2009, in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari, am incheiat un contract de asistenta juridica, in vederea recuperarii creantelor de la un locatar (care fie vorba intre noi este si vicepresedinte al CJ Arges), cu o firma de avocatura din Pitesti, organizata juridic ca un SRL (deci nu avocat independent sau alta forma legala).
Din august 2009, de cand am platit taxa de incepere a demersurilor pentru recuperarea creantelor. acest SRL sau cabinet de avocatura "M & asociatii" nu "a binevoit" sa faca nici o informare asupra demersurilor facute si rezultatelor obtinute (desi acest lucru este stipulat in contract). Atunci cand m-am prezentat personal la cabinetul domnilor avocati, domnisoara PR mi-a spus ca nu pot fi primit si ca voi primi o informare pe mail.
Dupa ce am asteptat un timp acesta informare (intre timp am mai facut cateva solicitari telefonice si pe mail) si vazand ca nu binevoiesc sa ma primesca la o discutie, am trimis un numar de trei adrese oficiale - cu confirmare de primire - prin care solicitam in scris un raport asupra demersurilor facute si rezultatelor obtinute.
Nici de aceasta data nu am primit nici un raspuns, desi acest cabinet de avocatura functioneaza si este agreeat de Baroul Arges.
La inceputul acestei luni, am solicitat de la Baroul Arges sa mi se spuna care ar fi calea de urmat pentru a trage la raspundere aceasta societate - cabinet de avocatura si nu am primit nici - un raspuns.
In acest context, rog pe cineva, care are amabilitatea de a ma "lumina", in ce directie trebuie sa merg pentru a obliga un astfel de cabinet de avocatura sa-mi transmita un raspuns asupra derularii contractului, sau daca nu au facut nimic (poate le este frica de domnul vice_presedinte al CJ Arges), cel putin sa convenim la anularea contractului, deoarece conform prevederilor acestuia, nu mai pot contacta alta firma de avocatura sau alt avocat.
Va multumesc anticipat,
Ioan Pascu
Cel mai recent răspuns: corina_claudia , utilizator 12:46, 28 Octombrie 2010
transmiteti o adresa de reziliere si solicitati parte din onorariul pentru care dvs. considerati ca avocatii nu si-au facut treaba. Daca nu merge pe varianta aceasta, anulati contractul in instanta.
Cat priveste prestatia avocatilor, vedeti tot in instanta daca s-au inceput demersurile pentru obtinerea titlului executor, daca e proces pe rol, etc. Avocatii nu raspund pentru insolvabilitatea unui debitor, aveti mare grija cum formulati acuzatiile.......Si, pe viitor, ganditi-va sa puneti astfel de intrebari nu pe site-urile juridice ( suntem tot avocati si doar pe baza "scrierilor" dvs. nu ne putem face o parere clara asupra situatiei reale de acolo, ar fi interesant sa auzim si parerea societatii de avocati sau, sa verificam ,cel putin, actele).
Retineti: contractul avocatial e de diligenta , nu de rezultat, asa incat alegerea avocatului potrivit va priveste direct.
probabil ca au deja un dosar pe rol. incercati sa aflati pe portal just daca exista dosar pe numele debitorului. apoi puteti face demersurile pe care vi le-a recomandat dna avocat mai sus.
cunosc o situatie de genul acesta s-a reziliat contractul cu avocatul, s-au inapoiat banii, iar asociatia a apelat la o firma de recuperare creante specilizata pe asociatiile de proprietari. ei fac totul - de la notificari pana la obtinerea unui titlu executoriu si pana la exacutare silita in colaborare cu executori judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu societate prin stabilirea temporara in cadrul unui cabinet de avocat Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu o informatie, daca se doreste stabilirea temporara a sediului unui s.r.l. la un cabinet de avocat, pe langa ... (vezi toată discuția)
Avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor? eugen82 eugen82 Va rog o lamurire, ma adresez in special acelora dintre dvs. care sinteti presedinti de bloc, administratori , dar nu neaparat. A venit vreodata vreun avocat ... (vezi toată discuția)
Somatie fidejusor FlorinAlinnnnn FlorinAlinnnnn Buna ziua, In vara anului 2015 am semnat un contract de vanzare cumparare cu un furnizor, fiind asociat si adminitrator al unui SRL. Acel cvc ... (vezi toată discuția)