avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avans angajat+retinere ulterioara din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avans angajat+retinere ulterioara din salariu

Buna ziua,

un angajat solicita cel putin o data la 2 luni, primirea unei sume variabile, in avans, din salariul sau (nevoie personale urgente). Ulterior i se vireaza pe card salariul, mai putin suma data in avans.
Din cate stiu eu, salariul trebuie virat integral si salariatul ar trebui sa restituie banii luati ca avans, insa e posibil sa gresesc..?Ar trebui intocmite si ceva acte? daca da, care ar fi acelea?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:05, 26 Iunie 2012
Si eu am acest caz la serviciu si la lichidare ii dau restul de bani. Ii trec la avans suma care a primit-o (avansul propriu-zis + suma solicitata de angajat), iar la lichidare ii dau diferenta.
Este mai simplu si mai putin complicat asa. Doar ii solicit sa faca o cerere pentru acea suma (nevoi personale) ca sa fiu eu acoperita in fata sefilor.
Se pot intocmi documente aprobate de catre conducere in baza careia i s-a dat acel avans din salariu ... restul tine de atributiile contabilitatii.
Deci o cerere e suficienta. Multumesc.
Da, o cerere este suficienta .. pe cerere va trebui sa apara rezolutia conducerii ca este "de acord".
Ca si angajator, pot refuza cererea unui angajat de acordare in avans a unei parti din salariu, atata timp cat in cim si ccm se prevede ca plata salariului se face la data fixa, o data pe luna? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
MClara, utilizator

Alte discuții în legătură

Restituire avans spre decontare rodia rodia Cand se restituie un avans spre decontare neutilizat este obligatoriu sa se taie chitanta sau ajunge numai dispozitia de inacasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Care este/sunt efectul/ele juridic/e ale unei dispozitii de plata ? nimar nimar SC X SA emite o Dispozitie de Plata catre caseria proprie pentru plata unei sume drept avans unui salariat al sau . Este semnata si bani sunt predate ... (vezi toată discuția)
Registru de casa. IsopeascuDaniel IsopeascuDaniel As dori sa aflu daca dispozitiile de plata,respectiv avans spre decontare se trec in registrul de casa iar restul de bani necheltuiti reintra in caserie cu ... (vezi toată discuția)