avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru de casa.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru de casa.

As dori sa aflu daca dispozitiile de plata,respectiv avans spre decontare se trec in registrul de casa iar restul de bani necheltuiti reintra in caserie cu dispozitie de incasare care la randul ei se trece in registru de casa.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: IsopeascuDaniel , utilizator 07:06, 12 Aprilie 2013
Orice scoatere sau depunere de bani din casa trebuie sa aiba un act justificativ care sa stea la baza acestor operatiuni, daca dati avans spre decontare faceti o Dispozitie de plata, dupa aceea se face un decont de cheltuieli in care se ataseaza toate facturile si BF iar diferenta se reitroduce in casa cu Dispozitie de incasare.
@thran
[...]diferenta se reitroduce in casa cu Dispozitie de incasare.

Total eronat raspunsul Dvs. pe care l-am citat.

@IsopeascuDaniel
Pentru orice suma care se incaseaza/se restituie in casieria societatii sunteti obligat sa taiati chitanta.
Sa fiu mai exact,este vorba de casieria unei asociatii de proprietari non profit foarte mari sustinuta juridic de U.A.P...In aceasta situatie raspunsul dumneavoastra ramane acelasi,pentru ca ei sustin ca trebuie numai dispoztie de plata iar restituirea banilor se face in sistemul "scris de mana-am primit suma de.....lei."Va mulrumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de deplasare Iulia91 Iulia91 Unde trebuie atasata chitanta pe care o eliberz atunci cand un angajat restituie un avans de decontare?O las la decont sau o atasez la registru de casa? (vezi toată discuția)
Restituire avans spre decontare rodia rodia Cand se restituie un avans spre decontare neutilizat este obligatoriu sa se taie chitanta sau ajunge numai dispozitia de inacasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Documente casierie dorel13 dorel13 Am nevoie sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cand se ridica bani din casierie pt. a efectua o cheltuiala se intocmeste o Dispozitie de PLATA(sa zicem ca iau ... (vezi toată discuția)