avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului

Am data probabila sa nasc in 15 octombrie si as vrea sa imi spuneti cate zile trebuie sa iau prenatal si postnatal conform legii, stiu ca insumate trebuie sa fie 126 de zile. Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:58, 25 Iunie 2012
Aveti dreptul la 63 de zile prenatal si 63 de zile post natal, in total 126 de zile de concediu de maternitate.
Conditia este ca ulterior nasterii sa ramana minim 42 de zile.
Multumesc pentru raspunsuri. Eu vreau sa mai vin la munca pana in august, la inceput si de aceea voiam sa stiu

Concediul meu legal am dreptul sa il iau si dupa ce revin din concediu de cresterea copilului?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
De obicei, la intrarea in CIC se plateste concediul la care aveti dreptul si nu a fost efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal imolla imolla buna ziua as dori sa stiu daca in cazul in care din cele 126 de zile de concediu pre si postnatal s-au efectuat inanite de asterea copilului doar 60, ... (vezi toată discuția)
Somaj si nastere ramona anomar ramona anomar Buna ziua!Am lucrat cu contract de munca din 01.11.2008 pana in 08.01.2010.Am intrat apoi din data de 08.01.2010 in somaj care se termina in 08.07.2010 . In ... (vezi toată discuția)