avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Impozite neplatite la stat pe societate. Consecinte?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Impozite neplatite la stat pe societate. Consecinte?

Buna tuturor,

Sunt asociat unic la o mica firma de constructii cu sediul social in apartamentul parintilor prin contract de inchiriere pe 3 ani, care expira in iunie.
In 2007 am avut un contract, am declarat profit si prin urmare am fost inregistrat cu obligatii de plata. Am platit parte din impozite, cele retinute angajatilor, dar restul nu am platit (impozit pe profit, cele datorate de angajator) si dobanzile s-au adunat. Acum datorez 4200 ron, din care 1100 sunt dobanzi.
Doresc sa stiu daca este in pericol apartamentul parintilor, daca pot plati doar debitul, nu si dobanzile si ce se intampla daca intarzii iar cu plata datoriilor?
Pana acum am primit doar somatii la cateva luni cu actualizarea sumelor, numite si titluri executorii.
Nu am nici un bun in proprietate personala sau a firmei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Traveler , utilizator 01:11, 15 Ianuarie 2009
Buna ziua,

apartamentul parintilor dvs nu este in pericol pentru ca nu este un bun al firmei.
Neplata acelor impozite va duce in cele din urma la dizolvarea si apoi lichidarea firmei si eventual la angajarea raspunderii administratorului. In ce priveste impozitele pe salarii neachitate asta poate atrage raspunderea penala.
mai bine faceti rost de bani si platiti!

av. Boncu
Multumesc pentru raspuns, stiu ca se atrage raspunderea asociatului, dar este aceasta penala?
Retinerile de la salariati stiu ca sunt infractiuni, au fost platite de la inceput, acolo nu am avut intarzieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a averii personale a administratorului unui srl sammy44 sammy44 Datorita unor prejudicii create , s-au facut niste plangeri penale si s-au instituit niste sechestre asiguratorii . Pt. unele s-au dat ordonante de NUP , ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii de la firma fara activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)