avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare sentinta penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare sentinta penala

buna ziua pe 7 iunie am avut ultimu termei intr-un proces pana in ziua de azi nu mi-a venit acasa sentinta judecatoreasca,pot sa merg eu la tribunal si sa o cer personal? daca da de unde sau cum se procedeaza?
multumesc mult o zi buna!
Daca este vorba despre un dosar penal (vad ca aici ati postat mesajul), sentinta nu se comunica.
Daca totusi este vorba despre un dosar civil (asa cum intuiesc), puteti astepta si pana in ziua de 7 august si tot sa nu se comunice.
In cod se prevede un termen de 30 zile de redactare a sentintei, insa de comunicare nu se specifica nimic, asa ca termenul poate fi mai mic sau mai mare in functie de gradul de incarcare al instantei sau de gradul de nepasare al acesteia.
Puteti formula o cerere de urgentare a redactarii hotararii, pe care sa o depuneti la registratura instantei, insa nu va asteptati la un impact major.
Daca sunteti cel care a intentat procesul este de datoria dumneavoastra sa va interesati de sentinta, ori personal, la Judecatorie sau online, pe portalul instantei de judecata.
Daca sunteti reclamat asteptati sa primiti acasa sentinta.
a fost vorba de un dosar penal in care eu am fost parte civila in dosar,pe siteu-l instantei am citit ca indivizii au fost condamnati si obligati sa plateasca daunele civile si cheltuielile judiciare dar nu specifica suma si nici timpul de aceea vreau sa vad intreaga sentinta redactata sa pot sa merg la un executor sau nu stiu cum sa fac sa pot sa intru in posesia banilor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a fost comunicata hotararea judecatoreasca icostin66 icostin66 Buna ziua ! V-as ruga sa imi dati un sfat in urmatoarea problema : am avut proces in data de 30 martie a.c. , judecatorul mi-a comunicat sentinta , dar inca nu ... (vezi toată discuția)
Cit timp dureaza -redactare sau? solutie ? dorudoru dorudoru Pe data de:06-04-2011 Sa terminat un proces civil la judecatorie (Hotarare judecatoresca care sa tina loc de act autentic-vinzare-cumparare casa. pe siteul ... (vezi toată discuția)