Buna ziua ! V-as ruga sa imi dati un sfat in urmatoarea problema : am avut proces in data de 30 martie a.c. , judecatorul mi-a comunicat sentinta , dar inca nu am primit nimic oficial acasa. Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc !
Informati-va la registratura instantei daca a fost redactata hotararea si daca a fost comunicata ( poate a luat-o cineva din cutia postala).
In cazul in care a fost comunicata dar nu ati primit-o din varii motive, faceti cerere pentru eliberarea unui duplicat; daca nu a fost redactata, fie asteptati ( depinde de cat de mult va foloseste redactarea hotararii), fie faceti o cerere prin care solicitati urgentarea redactarii acesteia.
Vad ca ati incadrat problema dvs. la cod rutier, contraventii si probleme conexe, prin urmare:
-daca sentinta dvs. este una penala, aceasta nu se comunica; se comunica doar dispozitivul sentintei doar in situatia in care nu ati fost prezent la judecata si pronuntare,
-daca sentinta dvs. se refera la o plangere contraventionala, nici aceasta nu se comunica, hotararea fiind definitiva si irevocabila de la data pronuntarii.