avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-timp de redactare si comunicare hotarare ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-timp de redactare si comunicare hotarare ?

in cat timp se elibereaza o sentinta judecatoreasca de la terminarea procesului de divort?va rog sa-mi raspundeti,am terminat divortul dupa spusele avocatei mele in 06_/12/2011 dar inca nu am primit sentinta
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
simina-irina, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:14, 16 Februarie 2012
Termenul de redactare al hotararii este de 30 de zile de la pronuntare, iar dupa redactare se comunica partilor.
De la data comunicarii partilor va curge termenul de apel de 30 de zile.
Avand in vedere data pe care o indicati ca fiind data pronuntarii sentintei, aveti posibilitatea sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care sa solicitati urgentarea redactarii hotararii.
Termenul de 30 de zile pentru redactarea unei hotarari judecatoresti, care curge de la data pronuntarii , este unul de recomandare.

Avand in vedere ca s-a scurs o perioada de timp insemnata de la data pronuntarii , redactati si depuneti o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii judecatoresti ,motivata.

Termenul de apel
este de 30 de zile si curge de la comunicarea sentintei la domiciliul indicat in cererea introductiva de instanta.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort emina28 emina28 Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru sentinta de divort? (vezi toată discuția)
Redactarea sentintei in cazul unui divort prin acord anyana2000 anyana2000 Mentionez ca ultimul proces a fost in data de 10 mai.Procesul a fost prin acordul partilor, a ramas in pronuntare in inca nu mi s-a dat sentinta redactata ... (vezi toată discuția)