Sunt un angajator cu urmatoarea intrebare: este legal sa nu primesc la locul de munca un angajat, in conditiile in care ii platesc in continuare salariul?
Mai exact, este vorba despre o angajata care am concediat-o, cu preaviz de 20 de zile. Aveam trei vanzatoare, dar din cauza vanzarilor proaste din locatie am renuntat la una din ele. Problema este ca deja ne-a amentitat ca sa vedem ce ne face si colegei i-a spus ca o sa ia un gandac, o sa-l puna intr-un produs si apoi sa cheme presa, cu alte cuvinte vrea sa faca scandal mare, lucru pe care doresc sa-l evit. Asa ca, as vrea sa stiu daca e legal (incalc art 3, pct 2 din codul muncii ?) sa nu o primesc la munca, dar sa ii platesc in continuare salariul pentru cele 20 de zile de preaviz.
da, atit timp cit drepturile sale nu sunt incalcate si nici nu renunta la vreunul dintre ele puteti face asta.
primirea banilor si lipsa unei obligatii corelative de a munci pentru ei este visul oricarui salariat :)
Preaviz
Costy S
Daca societatea noastra, nu doreste ca angajatul sa mai vina la munca in perioada de preaviz, dar o sa-i platim zilele de preaviz, dar el insisita sa vine cu ... (vezi toată discuția)