avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz de a primi la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz de a primi la locul de munca

Buna ziua,

Sunt un angajator cu urmatoarea intrebare: este legal sa nu primesc la locul de munca un angajat, in conditiile in care ii platesc in continuare salariul?
Mai exact, este vorba despre o angajata care am concediat-o, cu preaviz de 20 de zile. Aveam trei vanzatoare, dar din cauza vanzarilor proaste din locatie am renuntat la una din ele. Problema este ca deja ne-a amentitat ca sa vedem ce ne face si colegei i-a spus ca o sa ia un gandac, o sa-l puna intr-un produs si apoi sa cheme presa, cu alte cuvinte vrea sa faca scandal mare, lucru pe care doresc sa-l evit. Asa ca, as vrea sa stiu daca e legal (incalc art 3, pct 2 din codul muncii ?) sa nu o primesc la munca, dar sa ii platesc in continuare salariul pentru cele 20 de zile de preaviz.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cipnec , utilizator 18:30, 25 Iunie 2012
da, atit timp cit drepturile sale nu sunt incalcate si nici nu renunta la vreunul dintre ele puteti face asta.
primirea banilor si lipsa unei obligatii corelative de a munci pentru ei este visul oricarui salariat :)
Multumesc. Am prevazut acest aspect(faptul ca nu trebuie sa se prezinte la locul de munca) si pe decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma poate cere salariatului sa stea acasa in preaviz? jordash jordash Avem un salariat caruia i s-a dat preaviz. Poate firma legal sa oblige salariatul sa nu se mai prezinte la locul de munca din motive de securitate, ... (vezi toată discuția)
Demisie - cum reusesc sa primesc o semnatura Herminia Herminia Buna ziua. In urma cu cateva zile am decis sa-mi depun demisia, cu preavizul legal de 15 zile calendaristice. Am facut un calcul pentru a-mi inceta CIM la ... (vezi toată discuția)
Preaviz Costy S Costy S Daca societatea noastra, nu doreste ca angajatul sa mai vina la munca in perioada de preaviz, dar o sa-i platim zilele de preaviz, dar el insisita sa vine cu ... (vezi toată discuția)