avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata cnas pentru contract prestari servicii 2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata cnas pentru contract prestari servicii 2008

Buna ziua,
Am primit in urma cu cateva zile o instiintare din partea Casei de Asigurari de Sanatate privitor la neplata unor contributii catre ei. Este vorba despre niste contracte de prestari servicii incheiate intre mine ca persoana fizica si un muzeu. Este vorba despre servicii ca muncitor pe santier arheologic. Contractele si deci restantele sunt din 2007 si 2008. Din cate retin eu (nu am reusit deocamdata sa gasesc contractele), in perioada respectiva (si parca pana in 2010), beneficiarul era cel care trebuia sa achite toate cheltuielile de acest fel. Va rog sa-mi spuneti daca gresesc. De asemenea, este normal ca abia in 2012 sa fiu anuntat pentru prima data despre niste restante din 2007 si 2008, direct cu majorari calculate din momentul respectiv?
Va multumesc,
Petru Ureche
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:03, 26 Iunie 2012
Verificati la beneficiarul serviciilor dvs. daca acesta si-a indeplinit obligatiile declarative in relatia cu dvs., respectiv daca a facut stopaj la sursa a contributiilor sociale, a impozitului pe venit etc.
Din punct de vedere al legislatiei fiscale dvs. aveati obligatia sa va declarati veniturile, sa platiti contributiile sociale, nu ati facut-o la timp, este normal ca in 2012 sa fiti anuntat si sa vi se impuna majorari si penalitati de intarziere.
eu mi-am declarat veniturile depunand formularul 200 parca la ANAF. Trebuia sa le declar si la CAS?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
morfic, utilizator
Daca obtineati venituri exclusiv din aceea sursa de venit, trebuie sa declarati si la Casa de sanatate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere - obligatii de plata catre fnuass zuzuca zuzuca Va rog lamuriti-ma si pe mine ce sa fac? In luna mai 2007 in urma unei conventii civile am prestat 3 ore intr-o zi/intr-o luna/intr-un an, la un angajator ... (vezi toată discuția)
Se plateste contributie la sanatate pentru conventii civile cu 10% respectiv 16%? Lumiklm Lumiklm Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am prestat servicii pe baza unor conventii civile cu retinere la sursa de 10%, respectiv 16% ... (vezi toată discuția)