avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizaþie viceprimar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizaþie viceprimar

Sunt cadru didactic şi din data de 25 iunie am intrat în concediu de odihnă 62 de zile. În data de 26 iunie am fost ales viceprimar de comună. Voi mai putea efectua concediul de odihnă? De când voi primi indemnitaţia de viceprimar? Cum se procedează în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 28 Iunie 2012
Mandatul de viceprimar incepe la data alegerii ... ca atare ar trebui ca de la acea data sa va exercitati acest mandat, functia de cadru didactic suspendandu-se de la aceeasi data.
Ca atare, de la aceasta data concediul d-voastra de odihna va fi in conformitate cu statutul alesului local si nu cu statutul cadrelor didactice.
"Sunt exceptate de la suspendarea contractului de munca sau a actului de numire cadrele didactice, cercetatorii stiintifici, ziaristii cu atestat profesional, oamenii de cultura si arta" - art. 28 alin. (2) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.
Un salariat a castigat alegerile pentru viceprimar. Ce se intampla in situatia asta cu CIM-ul lui si celelalte drepturi (concediu de odihna etc.)?
art. 28 din Legea nr.393/2004:
(1) Pe timpul exercitării mandatului de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean se suspendă contractul de muncă sau actul de numire a acestora în cadrul unei instituţii ori autorităţi publice, respectiv la regii autonome sau la societăţi comerciale cu capital integral ori majoritar de stat sau ale unităţilor administrativ-teritoriale.
...

Potrivit Codului Muncii , CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.
Multumesc pentru raspuns, dar daca pana astazi a efectuat mai multe zile concediu de odihna decat perioada lucrata sau invers?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
CIUBUC FLORI MIHAELA, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamuriri despre un director de scoala numit care a fost ales primar... echilibru22 echilibru22 Exista urmatoarea speta: Un (cadru didactic) director de scoala numit prin ordin al ministrului pe o perioada determinata candideaza la alegerile din 2008 si ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani concediu neefectuat demnitar dianafilip dianafilip Buna ziua! Viceprimarul cu 3 mandate solicita compensarea in bani a concediului neefectuat in acesti ani ,cu toate ca a avut concediu ,plecand din localitate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii alesi locali Norbertiulian Norbertiulian Buna ziua Sunt cadru didactic/PROFESOR/. Am fost ales viceprimar al comunei. Datorita conflictelor dintre consiliul local si primar acesta din urma nu ... (vezi toată discuția)