avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatii alesi locali
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatii alesi locali

Buna ziua
Sunt cadru didactic/PROFESOR/. Am fost ales viceprimar al comunei. Datorita conflictelor dintre consiliul local si primar acesta din urma nu plateste indemnnizatia atat a mea de viceprimar ,nici a consilierilor. Motivatia fiind aceea ca eu i/mi exercit si profesia la catedra RESPECTIVconsilierii nu au cont deschis la banca BT.
In ceea ce priveste indemnnizatia mea conform legii si statutului alesilor locali nu avea voie primarul sa /mi retraga indemnnizatia considerandu/se a fi o sanctiune. Ori primarul poate propune sanctionarea viceprimarului insa consiliul ocal ia deciziile.Legea 161 din 2003 art 87 alin 1 lit k ,alin 3 si legea 393 spune clar ca nu sunt incompatibile cele doua profesor si functia de demnitar precum si faptul ca sunt exceptate de la suspendarea contractului de munca , cadrele didactice.De asemennea connsider ca viceprimarul nu este normat la 8 ore de munca aceat lucru reiese din LEGEA SPECIALA A ALESILOR LOCALI si anume : CAP.II ART 9 / DEMNITARUL isi exercita incontinuu mandatul pe toata durata acestuia.
Legea 393 art. 69 alin 1 spune clar ca pt. abateri grave si repetate savarsita in timpul mandatului de viceprimar li se pot aplica urmat. sanctiuni: mustrara, avertisment, diminuarea inndemniz. cu 5...10 pe 1..3 luni sau eliberarea din functie dar numai prin hotararea consiliului local la propunerea motivata a primarului , INSA in cazul sanctiunilor de diminuare a indemniz. se face numai facand dovada ca am incalcat legile tarii sau constitutia.
Motivele primarului sunt doar acelea ca am lucrat si la scoala.
ASTEPT LAMURIRI

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:59, 22 Februarie 2016
A fost si la noi un caz de genul ca vicele era si cadru didactic si in cele din urma acesta a renuntat la fotoliul de viceprimar pentru a ramane cadru didactic. Probabil ca exista ceva impedimente. Ar trebui sa sunati la biroul juridic din cadrul prefecturii ori la consiliul judetean.Ei sigur v-ar putea lamuri.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unii vor sa munceasca in 8 ore la mai multe institutii aldomex73 aldomex73 este compatibila functia de viceprimar cu cea de presedinte de asociatie de ovine? (vezi toată discuția)
Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Viceprimar sanctionat = proces Carmen Curelea Carmen Curelea Viceprimarii primesc remuneratie pt functia de ales local detinuta. Daca nu se prezinta la primarie pt asi exercita mandatul, in baza a ce poate fi sanctionat ... (vezi toată discuția)