Buna ziua
Sunt cadru didactic/PROFESOR/. Am fost ales viceprimar al comunei. Datorita conflictelor dintre consiliul local si primar acesta din urma nu plateste indemnnizatia atat a mea de viceprimar ,nici a consilierilor. Motivatia fiind aceea ca eu i/mi exercit si profesia la catedra RESPECTIVconsilierii nu au cont deschis la banca BT.
In ceea ce priveste indemnnizatia mea conform legii si statutului alesilor locali nu avea voie primarul sa /mi retraga indemnnizatia considerandu/se a fi o sanctiune. Ori primarul poate propune sanctionarea viceprimarului insa consiliul ocal ia deciziile.Legea 161 din 2003 art 87 alin 1 lit k ,alin 3 si legea 393 spune clar ca nu sunt incompatibile cele doua profesor si functia de demnitar precum si faptul ca sunt exceptate de la suspendarea contractului de munca , cadrele didactice.De asemennea connsider ca viceprimarul nu este normat la 8 ore de munca aceat lucru reiese din LEGEA SPECIALA A ALESILOR LOCALI si anume : CAP.II ART 9 / DEMNITARUL isi exercita incontinuu mandatul pe toata durata acestuia.
Legea 393 art. 69 alin 1 spune clar ca pt. abateri grave si repetate savarsita in timpul mandatului de viceprimar li se pot aplica urmat. sanctiuni: mustrara, avertisment, diminuarea inndemniz. cu 5...10 pe 1..3 luni sau eliberarea din functie dar numai prin hotararea consiliului local la propunerea motivata a primarului , INSA in cazul sanctiunilor de diminuare a indemniz. se face numai facand dovada ca am incalcat legile tarii sau constitutia.
Motivele primarului sunt doar acelea ca am lucrat si la scoala.
ASTEPT LAMURIRI
A fost si la noi un caz de genul ca vicele era si cadru didactic si in cele din urma acesta a renuntat la fotoliul de viceprimar pentru a ramane cadru didactic. Probabil ca exista ceva impedimente. Ar trebui sa sunati la biroul juridic din cadrul prefecturii ori la consiliul judetean.Ei sigur v-ar putea lamuri.