avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... executare,suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

executare,suspendare

nu inteleg unii sunt condamnati la cateva luni sau ani de inchisoare cu executare...daca primesc max 3 ani se poate suspenda
eu am fost condamnat de 5 ori la inchisoare de 2 ani si am primit pe toate cu suspendare(inselaciune)
atunci cum poate sa condamne pe cineva sa zic la 5 luni cu executare?
depinde de gradul de pericol social?
Cel mai recent răspuns: picika , utilizator 17:21, 27 Iunie 2012
Depinde de mai multi factori daca se aplica suspendarea sau daca se da cu executare. Fapta savarsita, gradul de pericol social concret, persoana faptuitorului, antecedentele penale, pedeapsa primita etc. Fiecare caz este unic.
am un dosar din 2004 la fond am luat 2 ani exec. 2009 ,apel 2 ani exec. 2011 , am facut recurs , primul termen 0ct. 2012 , am inteles de la arhiva la curte si prin site ca parketu nu a facut recurs , am sperat ca poate obtin in cazul asta suspendare mai ales sint primar si procurorul a cerut un art. care taie pedapsa la jumatate ,pentru ca l-am ajutat ,si am fost sincer ,este vorba de evaziune ,intrebari
1. la lista la inalta curte sintem trecuti ca apelant nu recurent , si parketu tot e trecut ca apelant si inca un inculpat care sigur nu a facut recurs tot e trecut ca apelant ,o fi lista vechi care a fost la curte de apel pe mine ma intersaze parketu pentru ca fata de la arhiva a zis nu a facut recurs si nici nu mai are cum sa declare find a trecut cele 10 zile ba mai mult era dupa 3 luni de la decizia ???

2. de ce la 2 instanta nu im da suspendare oare pentru ca sint strain eu am toate conditii de luat suspendare ?

3. ce sansa am sa obtin suspendare acum la recurs in caz care parketu nu a facut recurs ?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
cititi art 74 cod penal,art 81 cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare mihaelaro mihaelaro am un dosar din 2004 la fond am luat 2 ani exec. 2009 ,apel 2 ani exec. 2011 , am facut recurs , primul termen 0ct. 2012 , am inteles de la arhiva la curte si ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog! recurs la condamnare se poate ? ati24 ati24 buna ziua am mai scris in acest forum cu acest subiect este vb de o inselaciune de 3000 de euro a 15 persoane cu niste locuinte anl . Acuma am primit ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare pentru emiterea biletelor la ordin lavynia2002 lavynia2002 Femeie, 47 ani, fara antecedente penale,administrator la firma X, condamnata la 1 an de inchisoare cu executare pentru neachitarea obligtiilor civile fata de ... (vezi toată discuția)