avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA DE POLUARE PLATITA IN 2011 MAI ESTE VALABILA?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA DE POLUARE PLATITA IN 2011 MAI ESTE VALABILA?

Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. Procedura este ca vechiul proprietar sa depuna o cerere de restituire a taxei iar eu sa platesc din nou taxa, dar surpriza taxa care trebuie sa o platesc este dubla pe motiv ca la masinile peste 14 ani nu se mai tine cont de deprecierea facuta la RAR.
M-am gandit sa o vand vechiului proprietar si sa o inmatriculeze el, dar e posibil sa nu mai fie valabila taxa pe care a platit-o, punandu-l sa plateasca taxa dupa legea care este acum in vigoare.
Atunci sa recapitulez, am cumparat o masina in mai 2012. Cel care mi-a vandut masina a platit taxa de poluare in ianuarie 2011 si nu a inmatriculat masina, a tinut-o intr-un parc auto. Eu am facut dosarul de inmatriculare si am atasat la el dovada platii taxei de poluare pe numele fostului proprietar. Cand m-am prezentat la ghiseul politiei mi s-a spus ca dosarul nu este in regula pentru ca plata taxei de poluare este pe numele fostului proprietar.
M-a indrumat la finante sa platesc taxa de poluare pe numele meu. La finante mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa pe numele meu iar vechiul proprietar va face o cerere de retragere a taxei pe care a platit-o.
Platiti-o si apoi o recuperati in integralitate , impreuna cu dobanda si cheltuieli de judecata .
nu prea cred ca o recuperati pe asta noua pt ca asta e legala. o sa o platiti, vanzatorul isi ia inapoi banii (ii da AFP-ul) si Dvs o sa ramaneti cu taxa platita
Nu spune niciunde ca masina era noua! Daca masina a fost vreodata inmatriclata in UE o recuperati!
ma refeream la taxa noua nu la masina noua

Alte discuții în legătură

Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta bacau Machiaveli Machiaveli Buna ziua ! Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima ... (vezi toată discuția)