avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cerere restituire onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cerere restituire onorariu avocat

Buna ziua!
Din perspectiva clientului, care ar fi modalitatea de recuperare a onorariului avocatial?
Pe scurt, clientul avea o hotarare favorabila de nedeschidere a proc. insolv. din partea tribunalului, partea adversa a inaintat recurs la curtea de apel, insa avocatul clientului nu a redactat intampinare, nu s-a prezentat, ci a cerut amanare pe motiv ca are proces cu detinuti. S-a amanat doar pronuntarea, timp in care avocatul a redactat de forma concluzii scrise, pe care le-a trimis pe fax. Recursul a fost admis si societatea clientului a intrat in insolventa.
1. La un an dupa pierderea procesului, clientul depune la secretara av. o cerere scrisa pt. restituire onorariu, intr-un singur exemplar si asteapta, dar nimic nu se intampla. Ar trebui sa trimita cererea prin posta, cu confirmare? In ce calitate semneaza, din moment ce firma e lichidata?
2. Daca ar deschide un proces civil, sunt sanse sa obtina daune?
3. Ce alte masuri poate lua clientul impotriva avocatului neglijent?

Va rog sa fiti impartiali in raspuns.
Cine a semnat contractul? Firma lichidata sau o persoana fizica?
Care era obiectul contractului de asistenta juridica? Doar fondul, si caile de atac, se prevedea vreo impartire a onorariului pe etape procesuale etc?
Care au fost motivele pentru care s-a admis recursul? De ordine publica sau nu...
Contractul l-a semnat firma, iar obiectul era reprezentarea la recurs la curtea de apel. Firma scapase de insolventa, iar motivele erau temeinice. Cu totii stim ca un astfel de recurs nu avea sanse prea mari, nu era nevoie decat sa se preia motivarea tribunalului in intampinare. Dar de ce sa te mai obosesti, dupa ce ai incasat banul...
In acest caz ar trebui ca firma sa solicite restituirea onorariului, nu persoana fizica, pentru ca banii au fost platiti din patrimoniul acesteia, nu de persoana fizica. Doar lichidatorul (daca nu s-a terminat lichidarea) poate solicita onorariul respectiv, dar nu cred ca o va face.

In ceea ce priveste partea cu sansele si preluarea motivarii tribunalului, nu stiu ce sa va spun. Daca ar fi asa cum prezentati lucrurile, inseamna ca judecatorii de la recurs nici nu au citit dosarul, pentru ca o hotarare temeinica nu e modificata doar pentru ca nu se depune intampinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca decizia de la curtea de apel e irevocabila mai pot face ceva? maryl_328 maryl_328 Am avut proces civil cu Petrom pentru acordarea contravalorii cotei de gaze,am castigat la tribunal, dupa care Petrom a facut recurs la Curtea de Apel. Avocata ... (vezi toată discuția)
Model de intampinare la recurs dutu69 dutu69 Buna seara, Am castigat la Tribunalul Sibiu un proces cu fostul meu angajator printre altele dispunandu-se si reintegrarea mea pe postul detinut anterior. ... (vezi toată discuția)
Taxa poulare ------ rog raspuns trifan1980 trifan1980 Buna ziua Vin cu rugamintea sa ma ajutati cu 1 informatie legata de un proces de recuperare a taxei poluare : Am inaintat proces, mi s-a admis ... (vezi toată discuția)