avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale putin ajutor va rog
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

putin ajutor va rog

buna am un SRL deschis, am mai multe coduri CAEN activate am avut un magazin alimentar suport sonorizari evenimente iar acum am deschis o discoteca cu ajutorul cuiva care imi propune o asociere... aportul meu personal la firma e in jurul 5000E. Daca il iau asociat cu 50% ce drepturi are el?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 09:27, 27 Iunie 2012
Participa la profit si pierdere in functie de aportul social.
Pe langa participarea la profit si pierderi, va putea decide cu privire la activitatea societatii, acest drept fiind conferit ca urmare a dobandirii calitatii de asociat.
bun chestia e ca eu am aport personal la firma aproximativ 8000E acele active devin jumatate ale lui?
Fiind vorba de imprumut acordat societatii de catre dvs. prin acele dispozitii de incasare (banuiesc ca exista si un contract de imprumut intre dvs. si societate) este clar ca viitorul dvs. asociat nu are nici-un drept asupra acestor bani. In definitiv pe dispozitii este numele dvs. si firma fiindu-va datoare si el va fi responsabil pentru datoriile firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune virginia.duta virginia.duta O persoana juridica romana (SRL) incheie un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica romana. Persoana fizica prezinta ca aport in cadrul ... (vezi toată discuția)
Asociere srl rebecagroza rebecagroza in cazul in care asociatul unic al unui srl,imi doreste sa-mi cesioneze jumate din partile sociale ale firmei,care ar fi cea mai buna modalitate sa facem ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal Nastasia64 Nastasia64 Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie; - acem o societate cu activitate zero, nu a emis nici o factura de la infiintare; -a cumparat un ... (vezi toată discuția)