avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariu De succes avocat
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariu De succes avocat

Buna ziua,
Rog suportul in urmatoarea situatie.

Am semnat de curand un contract cu un avocat de asistenta juridica pentru demararea unui proces in vederea recuperarii unui prejudiciu de la o persoana fizica. Am stabilit un onorariu de initiere pe care l-am si platit plus un onorariu de succes in procent din suma recuperata la finalul procesului. Ca si clauze am stabilit ca in cazul in care eu negociez cu debitorul, renunt la proces sau la drepturile pe care le solicit, si procesul nu se va mai judeca, tot voi plati acel onorariu de succes

Inca nu am initiat procesul respectiv, paratul nu a fost chemat in judecata, dar acesta mi-a returnat banii din proprie initiativa, fara sa fi avut eu vre-o discutie cu acesta. Astfel ca si obiectul procesului meu s-a pierdut.

Mai este necesar sa platesc onorariul de succes pentru avocat, cu toate ca procesul nu a fost initiat, in ce conditii se poate rezilia contractul?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:15, 27 Iunie 2012
Daca ati prevazut in contract o clauza prin care
"in cazul in care eu negociez cu debitorul, renunt la proces sau la drepturile pe care le solicit, si procesul nu se va mai judeca, tot voi plati acel onorariu de succes" ma tem ca daca ati semnat acest contract in aceasta forma, onorariul trebuie platit.Este o clauza pe care v-ati asumat-o la semnarea contractului. Vorbiti insa cu acest avocat. Eu cred ca puteti solutiona pe cale amiabila acest diferend.
Cu stima,
av.M.Hornea

Va multumesc pentru raspuns.

Nu am semnat in aceasta forma. In contract este mentionat:
In cazul in care clientul incheie o tranzactie cu debitorul, renunta la drepturi sau renunta la judecata procesului va plati valoarea onorariului de succes...
Insa eu nu am indeplinit nici una dintre cele 3 conditii, pur si simplu obiectul contractului nu mai exista, astfel ca procesul nu se mai poate judeca (nu este intentia mea de a renunta la proces).

Voi incerca totusi sa negociez cu avocatul, insa am nevoie de niste sfaturi inainte...

Daca avocatul nu a facut niciun demers pana acum, nu va poate solicita mai mult decat onorariu de initiere dosar. Daca a notificat debitorul, iar ca raspuns al acestei notificari debitorul a platit, ii datorati si onorariu de succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu platit incomplet - recuperare diferenta vodaro vodaro Buna ziua, Va rog sa ma indrumati pentru recuperarea diferentei de salariu neplatit de angajator in ultimii doi ani. Inca din prima luna salariul meu a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! unde și cum pot face o plângere împotriva avocatei ... Geopavel30 Geopavel30 Bună ziua! Unde și cum pot face o plângere împotriva avocatei mele? O scurtă relatare a ceea ce s-a întâmplat: Am achitat onorariul pentru faza de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contractului cu avocatul- plata onorariului de succes Mihai20152016 Mihai20152016 Buna ziua . Va scriu in speranta ca m-ar putea ajuta cineva cu niste raspunsuri . Am un contract cu un avocat pentru a ma reprezenta in fata instantei intrun ... (vezi toată discuția)