avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu platit incomplet - recuperare diferenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu platit incomplet - recuperare diferenta

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati pentru recuperarea diferentei de salariu neplatit de angajator in ultimii doi ani.
Inca din prima luna salariul meu a fost platit in cuantum cuprins intre 76% si 95% din valoarea stabilita prin contractul individual de munca. Din acest motiv am demisionat, in acest moment fiind in perioada de preaviz.
Mentionez ca sunt incadrat ca TESA, contract pe perioada nedeterminata, nu sunt platit in acord si nu exista clauze in contract cu privire la diminuarea salariului. Niciodata nu am fost informat in scris sau verbal cu privire la motivul ce a stat la baza diminuarii salariului.

Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 22 Aprilie 2011
Formulati actiune in justitie impotriva angajatorului si solicitati obligarea acestuia la plata drepturilor salariale neachitate in perioada respectiva.Veti preciza ca salariul dvs conform contractului era in suma de x lei, iar societatea v-a achitat in lunile respective numai o anumita suma.
Angajatorul va fi obligat sa depuna statele de salarii pentru a se stabili suma pe care trebuia sa o plateasca ca drepturi salariale si suma achitata efectiv.
Va multumesc pentru recomandari !
Deoarece pana in prezent nu am fost implicat in astfel de probleme,
va rog sa-mi spuneti ce optiuni am cu privire la initierea actiunii in justitie in raport cu problema semnalata.

Va multumesc !
vodaro a scris:

Va multumesc pentru recomandari !
Deoarece pana in prezent nu am fost implicat in astfel de probleme,
va rog sa-mi spuneti ce optiuni am cu privire la initierea actiunii in justitie in raport cu problema semnalata.

Va multumesc !





Dupa cum ati relatat pare destul de simplu si cu multe sanse de izbanda (asta ca sa nu spunem 100%).
Actionati in instanta angajatorul fara nicio ezitare.
Am castigat proces pe o speta asemanatoare, si va pot ajuta.
Mult curaj si ..succes!!
Deoarece sunt in preaviz nu este oare mai bine sa astept inchiderea contractului si ulterior sa initiez actiunea in justitie ? Spun asta deoarece sunt sigur ca inclusiv ultima luna va fi afectata de aceasta problema. De asemenea ma astept la o tergiversare a platii drepturilor salariale aferente ultimei luni.
Puteti initia actiunea acum, iar la primul termen, daca nu se plateste salariul pe ultima luna, veti completa actiunea si cu drepturile salariale pe luna respectiva.

Alte discuții în legătură

Solicitarea unor daune de la angajator adrian28051980 adrian28051980 Buna ziua! Am lucrat pentru o firma timp de 1 an si 6 luni , dar nu am avut CM decat dupa 6 luni , mai mult nu am avut drept la concediu pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Notificare demisie in perioada de proba alexandru_enachescu alexandru_enachescu Buna ziua, Prietena mea lucreaza la o firma cu sediul in Targu Mures si punct de lucru in Ilfov. La contractul de munca cu perioada nedeterminata s-a facut ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca irinuka2005 irinuka2005 Buna seara Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns pentru urmatoarea problema? Am contract pe perioada determinata de 2 luni.Perioada de proba 5 zile ... (vezi toată discuția)