Am primit azi o citatie de la Serviciul de investigare al Fraudelor prin care sunt chemata la politie in calitate de faptuitor in cauza privind un credit Provident... Si imi este scris numarul dosarului penal.
Am facut un credit la Provident in martie 2009... pe care nu l`am mai platit pana la final... De asta ma numesc faptuitor? Astept un raspuns... Multumesc..
Faptuitorul este persoana fata de care nu s-a inceput urmarirea penala, fiind doar o persoana cu privire la care exista doar banuiala comiterii unei infractiuni, atata timp cat nu s-a efectuat nici un act de procedura. Calitatea de faptuitor intervine doar in asa numita etapa a actelor premergatoare, cand se efectueaza investigatii pentru descoperirea infractiunilor precum si pentru descoperirea, prinderea si identificarea persoanelor suspecte.
IN acest moment al al actelor premergatoare puteti fi considerat faptuitor.
In functie de actele si lucrarile dosarului se va dispune sau nu inceperea urmaririii penale impotriva dvs.
Este recomandabila , in limita posibilitatilor financiare , angajarea unui avocat care sa va consilieze , cu care sa stabiliti impreuna o tactica de abordare a problemelor , in vederea minimalizarii consecintelor juridice ale situatiei.
Procedura penala
Serghei_B
Am depus o plangere penala impotriva unei firme care a emis bilete la ordin fara acoperire la serviciul investigatii fraude impotriva administratorilor ( pe ... (vezi toată discuția)