avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare-cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare-cumparare casa

Buna ziua,

Am "achizitionat" o casa in 2005 cu curte comuna in care se mai afla 3 alte case. Am pus ghilimele pentru ca nu am mai ajuns la oficializarea contractului, am semnat doar un contract de mana si am dat un avans. La data respectiva intabularea curtii nu era facuta, teoretic fiecarui proprietar revenindu-i o patrime din curte. Noi am semnat contractul de mana in ideea asta, la intelegere cu proprietarul, urmand a oficializa contractul in 2007, cand intabularea curtii se va fi efectuat. In 2007 insa a reiesit ca unul din vecini si-a insusit si intabulat deja toata curtea.

A urmat apoi un proces intre proprietarul legal al casei "noastre" si vecinul care obtinuse toata curtea. Procesul s-a finalizat cu castigul de cauza al vecinului.

In acest moment noi am solicitat anularea intelegerii cu vanzatorul si returnarea avansului. Vanzatorul a fost de acord verbal, a returnat o mica parte din avans, dupa care a intrat in imposibilitate de plata, desi verbal este de acord ca trebuie sa returneze toata suma.

As vrea sa va intreb daca as avea sanse in instanta sa obtin avansul, suma investita in renovarea casei si dobanda pe 7 ani? Vanzatorul are totusi un contract de mana in care este mentionat doar nr de cadastru, care conform cartii funciare contine doar casa, nu si terenul aferent. Detaliile despre curte nu sunt mentionate direct in contract. Motivatiile mele ar fi urmatoare:

- vanzatorul a promis sa vanda un teren care nu ii apartinea
- contractul nu s-a finalizat din vina vanzatorului
- dovada ca vanzatorul intentionase sa vanda casa+teren este procesul pe care l-a intentat impotriva vecinului
- acelasi lucru il sustine si partea de avans pe care ne-a returnat-o
- exista martori care sa ateste spusele vanzatorului, ca intentiona sa vanda casa+teren, desi acest lucru nu este specificat explicit in contractul de mana

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerespectat ingriduta ingriduta va rog sa ma ajutati cu un sfat tot in legatura cu un antecontract nerespectat... mama mea a incheiat un antecontract cu sotii Sufaru pentru cumpararea de la ... (vezi toată discuția)
Teren care nu a fost vandut prin notariat stafy stafy Buna ziua,va rog sa explicati cum ar trebui procedat in cazul unei succesiuni la o casa(decesul a avut loc in octombrie 2018) si cei 1000mp aferenti,daca 20mp ... (vezi toată discuția)