avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca la nivel de unitate

Buna ziua! Am o nedumerire legata de incheierea contractului de munca colectiv la nivel de unitate:Daca am avut pana in 21 de salariati si ama vut incheiate contracte individuale de munca si ulterior am depasit 21 de salariati si cf. codului muncii trebuie sa inchei contract colectiv de munca si sa se faca desemnarea reprez. salariatilor, contractele individuale de munca mai sunt valabile? Nu am incheiat nici odata un c.c.m.u. si nici in legea dialogului social nu prea ma lamureste. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 27 Iunie 2012
Nici Legea nr.62/2011 si nici Codul Muncii nu prevad obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate , ci doar negocierea acestuia este obligatorie ....
dar daca inchei un contract c.n.unitate, contractele individuale mai sunt valabile? de fapt ce cuprinde un contract colectiv de munca?
Definitia ccm este data de art.229 alin.1 C.mun. , si anume: Contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.

Chiar daca se incheie la nivel de unitate un c.c.m. , c.i.m. raman valabile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Melidna12 Melidna12 este adevarat ca nu mai este obligatoriu contractul colectov de munca la nivel de societate cu mai mult de 21 de angajati? Am citit codul muncii unde spune ... (vezi toată discuția)