avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator SRL - reguli de procedura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator SRL - reguli de procedura

exista vreo interdictie care sa impiedice asociatul unic (persona juridica) sa dea niste reguli de procedura de urmat pentru administrator sau instructiuni in problemele majore si sa se inscrie acest lucru in actul constitutiv? care este articolul din legea 31/1990 care spune ca administratorul este investit cu puteri depline?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:37, 27 Iunie 2012
LSC nu impune ca administratorul sa fie numit cu puteri depline.
El poate avea puteri depline sau limitate. Daca va avea puteri limitate, se va mentiona in AC puterile acordate.
Este optiunea asociatului unic cu privire la conferirea limitelor de puteri administratorului societatii. Nimeni si nimic nu il poate obliga pe asociatul unic sa confere puteri depline administratorului. Este absolut obligatoriu ca in actul constitutiv sa fie prevazute puterile conferite de asociatul unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puteri limitate administrator Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua si la Multi Ani! Am urmatoarea situatie: o societate comerciala doreste sa isi schimbe administratorul si doreste ca cel nou numit sa aiba puteri ... (vezi toată discuția)
Administrator srl cu drepturi depline si 60% parti sociale vsvaly vsvaly am vindut un imobil al firmei cu teren concesionat fara a convoca AGA, cu factura,chitanta, act la notar, banii i-am retras deoarece aveam aport personal pe ... (vezi toată discuția)
Administrator srl stela chelner stela chelner Buna seara, Ce inseamna administrator cu puteri depline la o societate cu raspundere limitata? Va multumesc . (vezi toată discuția)