avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... publicare poza fara acordul meu. neplata onorariului ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

publicare poza fara acordul meu. neplata onorariului pentru casting

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana se nscrie on line la un casting al unei agentii si este selectata pentru a face cateva poze. In urma castingului persoana respctiva este anuntata ca ii va fi publicata poza intr-o revista si va fi remunerata pentru acest lucru cu 200 de lei. Ulterior remarca faptul ca poza ii apare si pe un afis pe langa acea revista si nu este nici remunerata cum i se promisese. In tot acest timp persoana respectiva nu semneaza nici un contract sau acord pentru publicarea pozelor. Ce procedura trebuie urmata pentru a primii banii pomisi? Pot raspunde potrivit normelor legii 8/96, art. 88? multumesc

Alte discuții în legătură

Drept de propietate a articolelor/pozelor postate in reviste on-line aurab59 aurab59 As dori o informatie legata de cadrul juridic care reglementeaza dreptul de propietate adupra articolelor scrise si publicate in reviste in format ... (vezi toată discuția)
Probleme website - domeniu asemanator. incalc drepturi de autor? tulcea1 tulcea1 ma tot uit si caut prin legile astea si na daca nu sunt in domeniu putin caut acul in carul cu fan.sa povestesc cred ca e cel mai bine.... pe internet exista ... (vezi toată discuția)
Președintele a afișat la avizier ca nu răspunde la sesizări ... Albero Albero Președintele a afișat la avizier ca nu răspunde la sesizări trimise pe adresa de mail a asociației de propr(etari chiar dacă sant poze ale acestor acte ... (vezi toată discuția)