avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Identitate falsa, amenintari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Identitate falsa, amenintari

Fosta sotie s-a infiltrat in lista mea de prieteni de pe facebook folosindu-se de o identitate falsa.
In urma discutiilor purtate ca si mesaje private, m-a tras de limba si a aflat mai multe lucruri, printre care si anumite planuri nu chiar corecte/oficiale pe care le-am folosit in procesele aflate pe rol. Acum ma ameninta ca se va folosi de aceste discutii in instanta.

Este legal ce a facut? Avea dreptul sa se foloseasca de o identitate falsa pentru a ma induce in eroare si a obtine de la mine anumite informatii?
Ce pot face in acest sens?
Nu ati precizat despre ce fel de procese este vorba.

In mod normal, simplele discutii de pe Facebook nu au nici o valoare probatorie, daca nu sunt coroborate si cu alte mijloace de proba (martori, interogatorii, inscrisuri).
Daca este si dansa parte intr-un anume proces, probabil va cauta probe in baza indiciilor/afirmatiilor dvs.

Daca fosta sotie doreste sa faca o sesizare cu privire la o anumita infractiune, nu prea puteti sa o opriti, daca nu doreste sa renunte.

Nu puteti sa acuzati pe cineva ca nu si-a dat o identitate reala pe un site de socializare, doar daca puteti demonstra ca acea persoana v-a adus acuze nefondate ce v-au creat prejudicii materiale si morale. Pe baza IP-ului puteti sa va indreptati impotriva ei.

Este si vina dvs. ca nu ati fost precaut in mediul virtual si ati furnizat informatii confidentiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postat poze nud. in conditiile in care cineva a pus niste poze nud cu fosta pe ... Claudiu3098 Claudiu3098 In conditiile in care cineva a pus niste poze nud cu fosta pe facebook pe un cont fals. Aceasta a mers la politie si a acuzat persoana care a pus pozele. ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii amadeutza amadeutza Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea chestiune: Eu posed un calculator personal cu o conexiune la internet , la o retea de cartier. Am ... (vezi toată discuția)