avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... straini-proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

straini-proprietate teren

O societate comerciala are luat credit de la o persoana juridica straina si a garantat cu un imobil(teren si constructii).Acum societatea nu-si poate plati datoria.
Poate societatea straina sa preia in proprietate imobilul in contul datoriei?
Cel mai recent răspuns: dcgdcgdcg , utilizator 21:33, 29 Iunie 2012
Depinde si ce scrie in contract, daca exista sau nu un pact comisoriu si de ce grad.
Intrebarea era daca pot persoanele juridice STRAINE (din elvetia) sa intre in proprietatea terenurilor si constructiilor?
Confundati persoana juridica straina cu cea fizica.Raspunsul il aveti deja.
Nu confund persoana juridica cu cea fizica.
Probabil am raspunsul in lege, dar nu dat de d-voasta.
V-a raspuns doamna avocat, spre deosebire de persoanele fizice straine, persoanele juridice straine pot (in sensul de "au posibilitatea legala") sa intre in proprietatea terenurilor si constructiilor detinute de dvs, mai departe depinde si de ce e scris in contract.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
dcgdcgdcg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa partajabila vvladimir vvladimir Buna ziua, cer ajutor specializat: pretul unui bun propriu adus ca o contributie baneasca la un imobil cumparat in timpul casatorieie intra in masa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gradul iv inscris in cartea funciara anaburghelea anaburghelea Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in ... (vezi toată discuția)