Buna ziua, cer ajutor specializat:
pretul unui bun propriu adus ca o contributie baneasca la un imobil cumparat in timpul casatorieie intra in masa partajabila, in conditiile in care exista contrac de vanzare cumparare care dovedeste acest lucru???
Este posibil ca un imobil cumparat in 2009 sa fie expertizat tehnic in 2014, fara a i se aduce schimbari sau imbunatatiri, cu o valoare mult mai mare??? Aflati ca este posibil, traiesc asa ceva.
Clauza de pact comisoriu de grad IV duce la scoaterea imobilului la licitatie publica, in conditiile in care in contract scrie ca urmarea este desfintarea in plin drept a contractului sau ramane la latitudinea vanzatorului???
Va multumesc anticipat!!
Bună ziua,
1. Nu poate constitui bun comun potrivit art. 340 lit. g Cod civil.
2. Este posibil, spre exemplu imobilul este situat într-o zonă de interes. Valoare concretă se poate deduce și analizând grila notarială.
3. Dezvoltați întrebarea privind pactul comisoriu de grad 4. Depinde și în favoarea cui este această clauză penală. Efectul este de regulă desfințarea contractului pentru nerespectarea obligației.
Multumesc frumos pentru raspuns. Expertiza judiciara este facuta in batjocura, zona este limitrofa , pretul actual de constructie este max 700 euro, iar doamna expert a considerat ca in aceasta perioada se construieste cu 1600 euro pe metru patrat. Anunturile similare inregistraza o diferenta de aproximativ 30.000 de Euro. Voi cere contraexpertiza. Deasemenea in raportul expertului, scrie ca mi-am vandut apartamentul dar suma nu este scazuta din masa succesorala. Mai rau, am vandut si o masina proprietate personala, dovada contract de vanzare cumparare, la fel nu este scazut din masa succesorala, plus un avans dat inainte de casatorie. plus ca exista un credit neachitat de 35.000 pentru acest imobil.Consider o bataie de joc ceea ce se intampla, cu tot respectul.
Pact comisoriu de grad Iv prevede ca neachitarea ratelor timp de 12 luni, consecutiv sau cumulat, duce la desfintarea contractului in plin drept fata notificare. Intrebarea este: se scoate la licitatie publica prin executor judecatoresc sau revine vanzatorului? Ceea ce am citit ca si spete , nu m-a ajutat foarte mult. Va multumesc.
Nu vreau să vă neliniștesc, însă cel mai bine solicitați o consultație juridică unui avocat asta în măsura în care nu vă permiteți unul care să vă reprezinte. Sunt unele chestiuni strict procedurale și unele aspecte procesuale care vă pun evident în dificultate în vederea apărării drepturilor.