avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale cota de impozitare diferentiata?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

cota de impozitare diferentiata?

Buna ziua! Doresc sa stiu daca ,avem doua constructii una metalica si alta din caramida,unde la constructia metalica nu avem fundatii continue de beton ci stalpi metalici cu fundatie, cota de impozitare este aceeasi?Ma refer la impozitul pe cladiri datorat la primarie?
De unde pot afla care este impozitarea corecta, din ce act normativ pot gasi acest lucru?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:45, 9 Iulie 2012
Da, valoarea impozabila pe metrul patrat este aceeasi, daca ne referim numai la materialele din care este realizata cladirea.

Actul normativ : Codul fiscal , titlul IX- impozite si taxe locale , art 251 :
[ link extern ]

tabelul de la alin (3) tabelul este modificat prin Hotararea 956/2009 publicat in M.Of.633/2009 (pag 4 ) :
[ link extern ]

multumesc pentru raspuns, dar am omis sa precizez ca suntem persoane juridice nu persoane fizice!
Pentru persoanele juridice impozitul pe cladiri datorat se stabileste prin aplicarea unui procent la valoare de inventar(asa cum este inregistrata in evidentele contabile) a cladirii.
Cod fiscal , art. 253 "Calculul impozitului datorat de persoanele juridice" :
[ link extern ]

Prin urmare nu are importanta din ce materiale este realizata cladirea.
De asemenea, trebuie sa consultati si Hotararea de consiliu local cu privire la impozitele si taxele locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladiri pad3 pad3 o cladire construita in iunie 2009 urmeaza a fi reevaluata in vederea stabilirii valorii de impozitare. acum apar 2 opinii, cea a evaluatorului si cea a unui ... (vezi toată discuția)
Impozite locale casa din lemn gcercelaru gcercelaru 1. In baza carui act normativ sau metodologii de aplicare se poate incadra o casa executata din lemn cu structura de grinzi de lemn si pereti din OSB in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)