avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare duplicat certificat de nastere obtinut ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare duplicat certificat de nastere obtinut fraudulos

Am mai dezbatut aceasta problema in alt topic.
Functionara de la Primarie care tine registrul mi-a relatat telefonic ca nu este nici un impediment in a exista 2 certificate de nastere pentru acelasi minor.

Pentru ca in viitor sa nu am probleme, vreau sa anulez duplicatul.
Functionara de la Primarie sustine ca anularea se poate face doar prin instanta.

Ce ma sfatuiti sa fac?:
1. Sa fac o cerere la Primarie in vederea anularii si acestia sa ma refuze in scris?, urmand apoi instanta
sau
2. Sa cer in instanta anularea duplicatului?
In acest caz, puteti sa ma ajutati cu un model de cerere?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:18, 28 Iunie 2012
Poate n-ar fi rau sa le scrieti celor de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa le explicati situatia dvs. si sa atrageti atentia asupra usurintei cu care se elibereaza certificatele de nastere oricaruia dintre parinti in cazul in care acestia sunt divortati.
Mi se pare o cale mai simpla decat cea prin instanta.

Datele lor de contact le gasiti aici:
[ link extern ] /
Daca la data eliberarii certificatului de nastere ofiterul de stare civila nu avea cunostinta despre incredintarea copilului la dvs.,iar in cerere sotul dvs. nu face referire la acest lucru si a declarat certificatul ca fiind pierdut, ofiterul de stare civila este absolvit de vina. In schimb exsotul dvs. poate intra la declaratii mincinoase. Despre anularea unui certificat de stare civila prin instanta pe motivul ca exista 2 certificate inca nu am auzit, in schimb va puteti , cred eu, adresa politiei unde domiciliaza sotul dvs. si sa le relatati situatia iar sectoristul sa-i solicite exsotului sa va dea dvs. certificatul de nastere intrucat ii detine la dumnealui fara nici un drept deoarece minorul va este incredintat dvs. Daca prin minune reusiti acest lucru il duceti pe cel vechi la st.civ spre anulare si va folositi doar dvs. de cel nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)
Casatorie in grecia ela_87 ela_87 Buna ziua, Eu si prietenul meu, ambii romani, vrem sa ne casatorim in Grecia anul acesta, pe 11 septembrie. Locuim si vom locui in continuare in Romania. Am ... (vezi toată discuția)
Nu am acte sa divortez ContSters136391 ContSters136391 Buna ziua, Sotul meu a ascuns toate actele noastre (certificat casatorie, certificat nastere copil, etc). Vreau sa bag divort dar nu pot din acest motiv. ... (vezi toată discuția)