avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu am acte sa divortez
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu am acte sa divortez

Buna ziua,

Sotul meu a ascuns toate actele noastre (certificat casatorie, certificat nastere copil, etc). Vreau sa bag divort dar nu pot din acest motiv.
Motivul pentru care le ascunde este ca nu vreau sa-i incredintez custodia copilului.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:50, 21 Martie 2010
Incercati totusi sa aveti o discutie cu sotul dvs.referitor la aceasta problema.
In cazul in care chiar nu veti reusi,o cale ar fi sa solicitati de la Starea Civila duplicate de pe aceste acte.
Puteti solicita Primariei unde a fost inregistrata casatoria si nasterea minorilor duplicate ale certificatului de casatorie respectiv ale celor de nastere.
Nu este impediment lipsa documentelor mentionate ,pe care le puteti solicita autoritatii locale in drept
Nu trebuie sa va faceti griji: puteti merge la Primaria care le-a emis si sa cereti sa va elibereze copii de pe aceste.In alta ordine de idei, puteti divorta si fara aceste acte,adica puteti innainta actiunea de divort, urmand ca la urmatorul termen instanta sa puna in vedere paratului sa depuna la dosar actele de care va fi nevoie. Consultati un avocat.
Nu veti putea depune actiunea de divort fara a o insoti de o copie legalizata a certificatului de casatorie, pe care asa acum am aratat il veti putea obtine in duplicat de la Primaria unde a fost incheiata casatoria.Certificatele de nastere ale minorilor de asemenea vor fi anexate actiunii de divort doar in copie xerox, nefiind nevoie legalizarea acestora.Varianta mai sus prezentata nu este viabila pe de o parte deoarece depunerea certificatului in copie legalizata este o conditie pentru primirea actiunii de divort, iar pe de alta parte exista posibilitatea in astfel de actiuni ca paratul sa nu se prezinte la divort, ori in atare situatie instanta se va afla practic in imposibilitatea desfacerii casatoriei ceea ce nu este firesc in conditiile in care reclamantului ii incumba aceasta obligatie.

Alte discuții în legătură

Re-eliberare acte de identitate Vivian Ingrid Vivian Ingrid Buna seara! Sotul meu mi-a luat certificatul de casatorie, certificatul de nastere al fiicei noastre minore si cartea de identitate pentru a nu putea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divortez Danadianadaniela Danadianadaniela Daca nu mai am certificatul de căsătorie cum pot să d ivorțez. (vezi toată discuția)
Acte de stare civila pipipo pipipo Buna seara, Care e procedura pentru obtinerea unui original al certificatului de casatorie cu mentiunea divortat? Unde ma pot adresa? De cat timp ... (vezi toată discuția)