avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema cu niste informatii.
Vreau sa va spun exact situatia in care ma aflu.
Mama mea a decedat in urma cu 5 ani. Tatal si mama au fost proprietari pe un apartament in oras. Acest apartament, tatal meu doreste sa-l transcrie pe mine, sa devin eu unic proprietar. Sora mea doreste sa renunte la partea ei in favoarea mea. Cum putem proceda , ca locuinta sa fie trecuta pe mine dar mai tarziu sa nu aibe nimeni pretentii? Tin sa mentionez ca tatal meu mai are o locuinta pe care o va transcrie pe numele sorei mele.
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 19:59, 27 Iunie 2012
Cel mai bina va va lamuri notarul de la locul ultimului domiciliu al mamei, acesta este competent pentru dezbaterea succesiunii.
In conditiile in care apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei, tatal dumneavoastra detine de drept o cota de 1/2 din imobil, pe care va trebui sa v-o vanda. Asupra celeilalte cote de 1/2, pe care o detineti in indiviziune impreuna cu tatal si sora dumneavoastra, puteti conveni in fata notarului public sa va fie atribuita in exclusivitate, cu acordul comostenitorilor (sora si tatal). In acest fel, puteti deveni proprietar exclusiv al imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)