avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie minor

Buna Ziua,

Am un apartament dobandit inainte de casatorie
Sunt in divort care s-a pronuntat -deci legal nu mai suntem casatoriti-dar a mai ramas pe rol custodia minorului-fiului meu care a fost incredintat mamei pana la terminarea divortului.
Pot face ca donatie apartamentul fiului meu ( eventual numai o cota parte)?
Ce consecinte ar implica acest lucru?
Da, minorii au dreptul de a primi donatii. Doar că minorul trebuie să fie reprezentat de ocrotitorul legal , sau dacă este vorba despre un minor cu capacitate de exerciţiu restrânsă, ocrotitorul legal va trebui să-i încuviinţeze actul, semnând şi el alături de minor.
Acum , există posibilitatea să fie necesară numirea unui curator şi, de asemenea , să trebuiască încuviinţarea instanţei de tutelă. Conform noii legi civile, atribuţiile autoritatii tutelare au fost preluate de instanţa de tutelă. Cât priveşte numirea curatorului, aş crede că în special în situaţia în care sunteţi în divorţ cu mama minorului, s-ar impune numirea altei persoane. Puteţi să aşteptaţi finalizarea divorţului, totuşi, sau puteţi dona acum , nu există restricţii în ceea ce vă priveşte, deţineţi un bun propriu de care puteţi dispune liber şi neângrădit.
:ban:AVERTISMENT MODERATOR!

Stimat forumist @tiberiucezar,

Vă rog să aveți în vedere că postarea unei întrebări nu îndatorează pe nimeni, în mod automat, cu acordarea unui răspuns.

Acest lucru se desprinde și din regulamentul forumului, respectiv:

De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.

Prin urmare vă invit să vă abțineți de la formulări nepoliticoase față de cei de la care așteptați ajutor.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei cony_cony cony_cony daca fiica mea are doar 16 ani pot cumpara o casa pe numele ei? (vezi toată discuția)
Buna ziua- pot dona apartamentul meu proprietare personala , ... MihaiDaniel87 MihaiDaniel87 Buna ziua- Pot dona apartamentul meu proprietate personala , copilului meu de 6 ani cu anumite clauze ( ca dupa moartea mea sa intre in posesia lui legal) ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare catre un minor carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez de sotul meu si, ca nu mai facem partaj am vrea sa trecem casa proprietate comuna in proprietatea fiului nostru minor in varsta de 15 ani. ... (vezi toată discuția)