avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua- Pot dona apartamentul meu proprietare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua- Pot dona apartamentul meu proprietare personala , ...

Buna ziua-
Pot dona apartamentul meu proprietate personala , copilului meu de 6 ani cu anumite clauze ( ca dupa moartea mea sa intre in posesia lui legal)
Daca in viitor am probleme cu legea, fiscul sau alte lucruri , se mai poate atinge de el?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2022
MihaiDaniel87, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:18, 13 Iunie 2022
Puteți, după ce obțineți încuviințarea instantei de tutela și după desemnarea unui curator, care sa accepte donația în locul minorului.
La ce va referiti la tutela?Minorul locuieste cu mama lui, noi suntem divortati iar eu vreau sa ii donez apartamentul lui ,cu clauza ca o sa poata intra in posesia lui dupa moartea mea .
In eventualitatea unor probleme cu legea, nu stiu ,habar nu am de ce fel de natura, se poate "atinge" cineva de acel bun al meu care este donat ?Multumesc
Ma refer ca un minor nu are capacitatea de exerciţiu necesara pentru a încheia acte juridice.
Și atunci, trebuie desemnat un curator, care sa semneze contractul în locui lui. Nu dvs, pentru ca dvs ii dați.

Apoi, donația trebuie încuviințata de instanță de tutela, care va aprecia dacă este în interesul superior al copilului (dvs practic ii băgati pe gat proprietatea unui imobil, pe care poate nu si-l doreste și cu varii clauze, pe care minorul, la faza actuala, nu le poate consimți). Și mai ales dacă vor fi "probleme cu legea".
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul ... lonita lonita Buna ziua As dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul are doi copii din doua relatii diferite). Ambii nepoti sunt momentan minori. Cum este mai bine ... (vezi toată discuția)
Eu si sotul suntem la 2 casatorie, fiecare avem cate 1 copil ... Yrem1962 Yrem1962 Eu si sotul suntem la 2 casatorie ,fiecare avem cate 1 copil din prima casatorie,( sint majori au copii deja ) Amandoi vrem sa vindem un apartament unuei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii ... Adelina Z Adelina Z Bună ziua, Aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii mele de 15 ani și în ce condiții. Sunt căsătorită, fără copii și mai am un frate ... (vezi toată discuția)