avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot fi concediata daca am fost angajata in perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot fi concediata daca am fost angajata in perioada maternitatii?

Buna ziua.
As dori niste lamuriri si sfaturi legate de situatia mea. Am fost angajata la un hipermarchet de unde am ramas in concediu de maternitate. Dupa ce copilul a implinit 6 luni mi-am gasit loc de munca in vanzari de produse medicale veterinare. Eu am terminat medicina veterinara si am fost incadrata calificata pe postul de medic veterinar. Totusi, asa cum se procedeaza in vanzari, pe langa salariul de incadrare se primesc comisoane din vanzari. Sefii nu sunt multumiti de cate comenzi si contracte am incheiat. Ei pot sa ma concedieze din acest motiv, ca nu fac vanzari conform asteptarilor lor? Daca da, atunci eu pierd stimulentul pe care mi-l da statul (pentru ca am mers la lucru inainte sa implineasca copilul 1 an/2 ani). Mai pot sa-mi reiau maternitatea? Au ei acest drept sau exista o lege care sa ma protejeze? Va multumesc pentru ajutorul dat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 08:50, 28 Iunie 2012
ART. 25 din OUG 111 DIN 2010
;;;;
;;;;;'
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
;;;
;;;;;
vallihullea a scris:

Buna ziua.
. Totusi, asa cum se procedeaza in vanzari, pe langa salariul de incadrare se primesc comisoane din vanzari. Sefii nu sunt multumiti de cate comenzi si contracte am incheiat. Ei pot sa ma concedieze din acest motiv, ca nu fac vanzari conform asteptarilor lor? Daca da, atunci eu pierd stimulentul pe care mi-l da statul (pentru ca am mers la lucru inainte sa implineasca copilul 1 an/2 ani). Mai pot sa-mi reiau maternitatea? Au ei acest drept sau exista o lege care sa ma protejeze? Va multumesc pentru ajutorul dat.




1.Faptul de a nu realiza targetul lunar de vanzari ,poate constitui motiv de concediere pt.necorespundere profesionala,acest target fiind unul dintre criteriile de evaluare profesionala pt. angajatii din vanzari.

2.Avand insa in vedere situatia particulara in care va aflati,respectiv faptul ca sunteti in plata stimulentului de insertie,angajatorul nu va va putea concedia pe toata perioada cat primiti acest stimulent,respectiv pana ce copilul va implini varsta de 2 ani.(ART.25al(2)lit.b OUG111/2010)
Dar,atentie,doar daca ati beneficiat de ccc dupa 1 ianuarie 2011,adica atunci cand a inceput sa se aplice OUG111/2010 este valabila interdictia !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie AlexandraMihaela AlexandraMihaela Buna ziua, Am nascut la data de 27 ian 2015. In prezent ma aflu in concediu de lauzie (cele 126 zile). Intentionez sa reiau serviciul la inceputul lunii mai. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Sunt administrator si singura angajata a unui srl si nu as vrea sa imi iau concediu de crestere a copilului andreeailiut andreeailiut Buna ziua, In luna mai urmeaza sa nasc si nu as vrea sa suspend activitatea firmei mele, pentru ca eu sunt singura angajata a SRL-ului si am locuinta ... (vezi toată discuția)