avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara.va explic urmatoarea situatie:exista un titlu de proprietate pe care sunt 2,00 ha teren arabil extravilan,iar proprietari 9 persoane(mama si 8 copii majori).mama a decedat,6 copii vor sa faca succesiunea,doi nu vor acest lucru.cei 6 vor sa faca si iesirea din indiviziune in urma succesiunii.exista vreo solutie pentru rezolvarea acestei probleme?cei 6 vor ca intr-un final , fiecare sa aiba actul lui pe bucatica de teren ce-i revine.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela7691 , utilizator 23:51, 27 Iunie 2012
Daca doi nu vor pentru a putea merge la un notar, atunci cei 6 se pot adresa instantei de judecata chemand in judecata pe cei 2 care nu vor ... si indiferent de pozitia lor se va face partajul. Exista un text potrivit caruia nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, asa ca ei nu se pot opune dezbaterii mostenirii, iar instanta se va pronunta indiferent daca ei vor veni sau nu, doar ca trebuie citati la adresele corecte.
multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii icadab icadab 1) Parintii nostri au decedat. Suntem 5 frati. Avem de la parinti un titlu de proprietate de 5,4 ha , in care sunt 5 mostenitori, revenindu-le cate 1/5 la ... (vezi toată discuția)
Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele marian_badea marian_badea Buna ziua, Mama si sora ei decedate, detin un titlu de proprietate comun pt. 1.86 Ha teren arabil si 5000 mp padure. Ceilalati mostenitori din partea sorei ... (vezi toată discuția)