avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
As dori sa va intreb daca firma ma poate concedia in conditiile in care am cerut demisia pe mail iar ulterior m-am razgandit.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 28 Iunie 2012
1. Daca se ia in calcul demisia trimisa de dvs pe mail , atunci aceasta nu mai poate fi revocata dupa ajungerea ei la cunoştinţa angajatorului, decat cu acordul expres sau tacit al angajatorului.

2. Daca nu se ia in calcul demisia trimisa de dvs pe mail , atunci angajatorul are posibilitatea sa decida concedierea dvs in conditiile prevazute de lege.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.
In conditiile in care eu nu am primit niciun raspuns concret (scris) din partea angajatorului, am posibilitatea de a revoca decizia? Atunci, de cand intra in vigoare demisia in conditiile in care nu exista niciun act semnat?
Angajatorul nu este obligat sa va dea niciun raspuns, intrucat demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

Dvs trebuie sa luati legatura cu angatorul si sa vedeti daca aluat la cunostinta de demisia dvs si ce a decis referitor la termenul de preavi z.. daca nu a luat la cunostinta atunci va puteti exprima dorinta de revocare a acesteia.
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu mai exista nicio cale legala de a intoarce decizia decat cu acorul angajatorului.
Exact revocarea demisiei nu se poate face decat cu acordul expres sau tacit al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, revenire asupra demisiei? Franken Franken Un functionar public face o cerere de incetare a raporturilor de munca(demisie), iar conducatorul institutiei respinge aceasta solicitare nefiind de acord. Ce ... (vezi toată discuția)
Revocare demisie elka-co elka-co Buna ziua, In ce conditii si cum se poate revoca o demisie? (vezi toată discuția)
Demisia este irevocabila? bvr bvr Buna ziua! In cazul in care un slariat isi depune demisia respectand perioada de preaviz prevazuta in CIM, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)