avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Demisie, revenire asupra demisiei?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Demisie, revenire asupra demisiei?

Un functionar public face o cerere de incetare a raporturilor de munca(demisie), iar conducatorul institutiei respinge aceasta solicitare nefiind de acord. Ce se poate intampla in acest caz?
Si ce se poate intampla daca functionarul se poate razgandi intre timp, in sensul ca doreste sa ramana in continuare la locul de munca? Ce documente(solicitari) va trebui sa intocmeasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 29 Martie 2012
Demisia este un act unilateral de vointa al angajatului. Daca conducatorul institutiei aproba sau nu, nu are nici o legatura.
Daca se razgandeste, poate face o cerere in care sa solicite acest fapt, atata vreme cat nu s-a intocmit si inregistrat decizia de incetare a raporturilor de munca. Aici va fi nevoie de aprobarea conducatorului institutiei,
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
Salariatul nu poate revoca demisia, decât cu acordul expres sau tacit al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cit este valabila o demisie? trandafiriancu trandafiriancu O demisie scrisa si inaintata acum vreo trei luni dar nefinalizata, prin incheierea contractului de munca, la expirarea preavizului (din diverse motive), mai ... (vezi toată discuția)
Demisie Puiuzel Puiuzel Buna ziua, As dori sa va intreb daca firma ma poate concedia in conditiile in care am cerut demisia pe mail iar ulterior m-am razgandit. Va multumesc, (vezi toată discuția)
Revenire la demisie. ContSters74561 ContSters74561 Un functionar public si-a dat demisia, la presiunea sefilor, datorita unui accident de circulatie. Acesta a revenit asupra acestei demisii in aceiasi zi dupa ... (vezi toată discuția)